Élet a városban
Turizmus

Miskolc Város Napja

Miskolc város ünnepét minden évben május 11-én rendezik meg 1993 májusa óta. Az ünnepet annak az alkalomnak a tiszteletére rendezik, hogy 1909-ben ezen a napon a városnak címeres kiváltságlevelet adott Ferenc József osztrák-magyar császár.

A város ünnepét látványos felvonulással, koncertekkel, tűzijátékkal és a Miskolc díszpolgára, valamint további városi díjak kiosztásával ünneplik meg több belvárosi helyszínen.

A rendezvény időpontja: 2020. május 11.

TISZTELETTEL KÉRJÜK A KEDVES MISKOLCI LAKOSOKAT, HOGY A VÁROS KÜLÖNBÖZŐ PONTJAIN RENDEZENDŐ MINI KONCERTEKET LEHETŐLEG A SAJÁT ERKÉLYEIKRŐL, VAGY A MŰVÉSZEKTŐL ÉS EGYMÁSTÓL KELLŐ TÁVOLSÁGOT MEGTARTVA, A CSOPORTOSULÁST MELLŐZVE TEKINTSÉK MEG, HALLGASSÁK!

Május 12-én kedden a 11:00-és a 11:30-as program a rossz idő miatt későbbi időpontban kerül megtartásra. 

Miskolc Város Napja és a Közösségek Hete Idén egy kicsit másképp...!

Idén rendhagyó módon a 2020. május 11-én megrendezésre kerülő Miskolc Város Napja összefonódik a nagyszabású, országos Közösségek Hete programsorozat kezdetével. Számos miskolci intézmény, illetve partner vesz részt a megvalósításban, hogy méltó módon ünnepelhessük meg városunk napját mind online, mind a mini fellépések, hangulatjavító események alkalmával. Arra kérünk mindenkit, aki teheti, hogy a kültéri produkciókat az erkélyekről tekintse meg, vagy egymástól megtartva a kellő távolságot, hogy védjük egymást a járványhelyzetben.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében életre hívott Közösségek Hete immár negyedik alkalommal hívja fel a figyelmet a közösségek fontosságára, annak megtartó erejére.

A 2020. május 11- 17. között megrendezésre kerülő programokhoz idén Miskolc városa is csatlakozik. 2020-ban a programsorozat elsősorban a közösségi szemlélettel működő kulturális intézményeket helyezi reflektorfénybe. Ebben a mostani, egymásra utalt, mindannyiunk számára embert próbáló helyzetben különösen fontos ugyanis a közösségi értékek hangsúlyozása. A programokkal a szervezők bemutatják nekünk a közösségek megtartó erejét, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáit. A kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel - a szokásoktól eltérően, a Közösségek Hete is virtuális formát ölt.

A szervezők olyan ötletekkel, programokkal készülnek nekünk, melyek praktikus válaszokat adhatnak a kialakult helyzetre, segítséget nyújthatnak abban, hogy a hétköznapokat ne csak túlélni akarjuk, hanem hasznosan megélni. Közös gondolkodással és felelősségvállalással, egymásra odafigyelve, egymást bátorítva könnyebben élhetjük meg a bezártság mindennapjait.

Csatlakozzon Ön is hozzánk, hogy a jó példákból közösen építkezhessünk, s ezekben a nehéz időkben egy kis jó kedvet meríthessünk!

 

Rossz idő esetén a kültéri események elmaradhatnak, lehetőségeink szerint próbáljuk más időpontban megtartani őket