Városháza
Önkormányzat

Kiss Ernő utca felújítása valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése

Kiss Ernő utca felújítása valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00002 számú „Kiss Ernő utca felújítása valamint a Thököly Imre utca és a Hideg sor felújítása és kiszélesítése” című projekt.

A projektről

A projekt célja, hogy Miskolc megyei jogú város gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára.

A beruházás a DAM és DIGÉP iparterületek térségében valósul meg, ezért közvetlenül vagy közvetve hozzájárul a foglalkoztatás-növeléséhez, vagy a foglalkoztatottság megtartásához és a munkaerő mobilitás feltételeinek a javításához.  A fejlesztéssel javul az Avas lakótelep és a DAM és DIGÉP iparterületek közúti kapcsolata. A megfelelően felújított útburkolat közvetlenül hozzájárul a munkaerő mobilitás elősegítéséhez, a mobilitás feltételeinek javításához, továbbá hozzájárul a közösségi és a közösségi közlekedési módok igénybevételéhez.

A beruházás több célterületet érint, ütemezetten valósul meg. Először a Kiss Ernő utca vagy, ahogy sokan ismerik, a déli tehermentesítő felújítása kezdődik meg. A 2 kilométeres útszakasz új aszfaltréteget kap, valamint az úttesten lévő 103 víznyelő-nyílás közül 97-et kihelyeznek a szegélykövekhez.

A projekt magában foglalja a Szinva híd kiszélesítését, illetve a Hideg sor felújítását, ami várhatóan szeptemberben indul majd.

A projekt keretében megújuló útfelületek javítása miatt szükséges járda-áthelyezés, és jelenleg nem útként funkcionáló felületek bevonása. Törekszünk a kialakítható zöldfelületek maximalizálására, illetve a vízelvezetés biztosítása is kiemelt jelentőségű.

Az út tervezése, fejlesztése során a biztonságos közlekedési feltételek valamennyi, a közúton közlekedni jogosult számára biztosítottak lesznek. Ezt járdák építésével és a forgalomnak megfelelő sávszélességek biztosításával érjük el.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2020. 12. 31.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 1.065.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%