Városháza
Önkormányzat

Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.5-16-MI1-2017-00003 számú „Útfejlesztések Miskolctapolcán és környékén” című projekt.

A projektről

A projekt célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. 
A fejlesztések által megvalósul Miskolctapolca és a MIDIP összeköttetése Görömböly településrészen keresztül, valamint Miskolctapolca és a Diósgyőri vár összeköttetése Komlóstető városrészen keresztül. Miskolc város szerkezetében régóta hiányzó kapcsolatok valósulnak meg, melyek a városrészek között közlekedő munkaerő mobilitást nagymértékben támogatja. A Miskolctapolcai út az Avas lakótelep és az Egyetemváros, valamint Miskolctapolca városrész összekötését szolgálja, ösztönözve ezzel a kis és középvállalkozások betelepülését az érintett városrészekbe. Ezzel a beruházás közvetlenül és közvetve hozzájárul a foglalkoztatás-növeléshez, vagy a foglalkoztatottság megtartásához, és a munkaerő mobilitás feltételeinek javításához.

A projekt három megvalósítási helyszínt foglal magában Miskolctapolca területén:

  • Miskolctapolcai út felújítása a Futó utca és a Győri utca között, az útszakasz kb. 2.500 méter. A projekt során a buszmegállók, járdák felújítása, „településkapu” jellegű körforgalom kialakítása tervezett
  • Miskolctapolca – Komlóstető út átkötő szakaszának kiépítése az Avalon és a Szántó Kovács János utca között, kerékpáros nyommal, kb. 2.100 méteren.
  • Miskolctapolca – Görömböly összekötő út kialakítása kerékpáros nyommal a Brassói és a Bacsinszky utcák között, szükség szerint csapadékvíz elvezetéssel kb. 1.160 méteren.

Az út tervezése, fejlesztése során a biztonságos közlekedési feltételek valamennyi, a közúton közlekedni jogosult számára biztosítottak lesznek. A gyalogos és kerékpáros módok biztonságos közlekedési fejlesztéseinek a fejlesztése is tervezett a projektben.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2022.03.09
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége 1.495.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%