Városháza
Polgármesteri hivatal

Közlekedésszervező Osztály

A szervezeti egység feladata a városi tömegközlekedés stratégia tervezése és tömegközlekedési szolgáltatás megvalósulásának koordinációja és ellenőrzése. Ennek érdekében kezeli a menetrendtervezést, részt vesz a megállóhelyek kijelölésében, és segíti a közszolgáltatási szerződés hatékony érvényesítését.

Az osztály feladatát képezi még a menetrendhez és a közlekedési szolgáltatáshoz kapcsolódó az ügyfelekkel, az Önkormányzat képviselőivel, a város nagyobb foglalkoztatóival, illetve azoktatási intézményekkel való egyeztetés, és az észrevételek kivizsgálása. 

A Közlekedésszervező Osztály gondoskodik a szállítási kapacitások utazási igényeknek megfelelő tervezéséről, biztosítja az egyedi forgalmi rend kidolgozását nagyobb útlezárások, rendezvények esetében. Szerepet játszik a döntéselőkészítésben, megteremti a részvételiségeta lakosság és a civil szervezetek számára, valamint elvégzi a közlekedést érintő szakmai kommunikációt, ellenőrzi a menetrendek gyakorlati végrehajtását. Elemzéseket, méréseket, tájékoztatókat készít, adatszolgáltatást végez és részt vesz a tarifapolitika meghatározásában.

Utaselégedettségméréssel, utasszámlálással segíti a hatékony és ügyfélközpontú működést.

Elérhetőségek

e-mail: kozlekedes@miskolc.hu

telefon: +36 70 327 9581