Városháza
Önkormányzat

Ipari park és iparterület fejlesztése Miskolcon

Ipari park és iparterület fejlesztése Miskolcon

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzatból teljes mértékben vissza nem térítendő támogatással kerül finanszírozásra a TOP-6.1.1-15-MI1-2016-00001 számú „Ipari park és iparterület fejlesztése Miskolcon” elnevezésű projekt. 

A fejlesztést konzorciumi formában valósítják meg a résztvevők, a konzorcium vezetője Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, konzorciumi partner Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt.

A projektről

1,5 milliárd forintból valósult meg Miskolcon, a Déli Ipari Park infrastruktúrájának és a mellette lévő iparterület fejlesztése. A projekt alapvető célkitűzése volt egy jó alapinfrastruktúrával és közlekedési kapcsolatokkal ellátott terület kialakítása, mely elengedhetetlen a gazdaságélénkítő beruházások telepítéséhez.    A fejlesztés során a Bogáncs utcán új csatlakozási pont került kialakításra, a közösségi közlekedéshez új buszmegállókkal, gyalogátkelőkkel.   Így Miskolc Déli Ipari Parkja már észak felől is megközelíthető. Mindez magával hozott további, ipari parkon belüli infrastrukturális fejlesztéseket, így a csapadékvíz-elvezetési rendszer és közvilágítás, aszfaltos út, járda és kerékpáros nyomvonal kiépítését. Emellett az ipari park keleti oldalán zúzalékos szervízút és vízelvezető árok is épült. A város déli határában lévő kereskedelmi központok és a Joyson Safety System Hungary Kft.  között közvilágítással ellátott járda épült, így a gyár biztonságosan megközelíthető gyalogosan és kerékpárral is az áruházaktól.

A 304-es út déli oldalán, az 1000 hektáros iparterület részeként új, 120 hektáros zöldmezős beruházással, a Hejő-patak mederrendezése mellett aszfaltburkolatos út épült járdával, kerékpárúttal, körforgalommal és közvilágítással. Az ipari parkban és az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhető.

A beruházás eredménye Miskolc város fejlődése, a befektetők idevonzása és új munkahelyek teremtése.

A TOP-6.1.1-15-MI1-2016-0001 azonosító számú pályázatot Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumban a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt-vel valósította meg.

A projekt 100%-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege nettó 1,5 milliárd Ft.

A projekt megvalósítás befejezése 2019.11.19.
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége 1.500.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Záró sajtóközlemény