Élet a városban
Városinformáció

Széchenyi utca

A Széchenyi István út, a helyiek szóhasználatában gyakran Széchenyi utca vagy Főutca, Miskolc belvárosának legjelentősebb és egyben egyik leghosszabb útja. Az út 1984 óta teljes egészében sétálóutca.

„A Széchenyi utca egyike annak a kilenc utcából álló együttesnek, mely 12 kilométeres hosszával egész Miskolcot, sőt Diósgyőrt is átszeli, ezért sokszor emlegetik a Széchenyi utcát Európa leghosszabb sétálóutcájának. A valóság az, hogy maga a sétálóutca csak egy kilométeres szakaszt tesz ki a 12 kilométeres utcaegyüttesből.” http://miskolc.varosom.hu/latnivalok/tortenelmi-emlekeink/Szechenyi-utca...

A Széchenyi utca legjelentősebb épületei között megemlíthető az Avas vagy Korona szálló és a szerencsésebb Pannónia szálloda, a Vám- és Pénzügyőrség által használt Biztosító palota, a Miskolci Galériának helyet adó Dőry-kúria, Miskolc első emeletes háza, a bájos Majzler-ház, a híres Weidlich-palota, az utcára belógó homlokzatával a Miskolci Nemzeti Színház, a Három Rózsa Szálló a „villanyrendőrnél”, a Miskolc első telefonközpontjának helyet adó Silbiger-ház, vagy az utca keleti végét lezáró Singer-palota.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9chenyi_utca_%28Miskolc%29

video beágyazás: http://miskolcadhatott.blog.hu/2015/04/05/zegzugos_tortenetek_miskolcon