Élet a városban
Sport

Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar Sportlétesítmények és Sportiroda

A sportról szóló 2004. évi I. törvény szerint Magyarországon minden embernek alapvető joga van a sporthoz, és e jogát az állam biztosítja, beleértve a főiskolai-egyetemi sportot is. A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 5. fejezetének 11§-a kimondja, hogy a felsőoktatási intézménynek az alaptevékenységéhez igazodóan biztosítania kell egészségfejlesztést, beleértve a rendszeres testmozgás és sporttevékenység megszervezését. A Hajós Alfréd Terv kiemelt célként nevezte meg az intézményi sportolási lehetőségek biztosítása területén, a nemzeti felsőoktatási törvényben foglaltak megvalósulása érdekében, a felsőoktatási sportiroda-hálózat létrehozását, a hallgatói sportszolgáltatások fejlesztését és bővítését, valamint a tehetséges élsportolók számára, a sporttörvényben megfogalmazott elvárás szerint, a kettős életpálya modell, ezen belül a mentor- és tutorrendszer kialakítását.

A Miskolci Egyetemi Sportiroda a TÁMOP-4.1.2.E-13-1-KONV- keretében valósul meg.

A sportiroda feladata az intézmény sportéletével foglalkozó szervezetek tevékenységének az összehangolása, hatékonyabbá tétele és eredményeik fokozása, továbbá külső partnerek bevonása az együttműködésbe, valamint olyan új szervezési és szolgáltatási feladatok ellátása, amelyekkel eddig egyik egység sem, vagy csak részben foglalkozott.

A Sportiroda megvalósulásának egyik eredménye az elért hallgatók létszámának növekedése lesz. A pályázat másik eredménye a hallgatók által elérhető sportszolgáltatások bővülése lesz.

KAPCSOLAT

Miskolci Egyetem Sportközpont és Sportiroda

Székhely: 3515 Miskolc – Egyetemváros

Levelezési cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros, Körcsarnok

Telefon: +36 46 565 252 vagy +36 46 565 111 és 12-47-es mellék

Fax: +36 46 565 251

E-mailsportiroda@uni-miskolc.hu

Facebookwww.facebook.com/miskolciegyetemisport

Ügyfélfogadási idő

Hétfőtől – Csütörtökig: 9.00 – 15.00

Pénteken: 9.00 – 12.00

Ügyintéző: Chvatal Tünde 46/565-111 és 12-47-es mellék

Irodavezető: Drótos Bence

Szervezeti egység vezető: Boda Péter 30/555-9737

FUTÓKLUB

A Miskolci Egyetemi Futóklub célja, hogy motivációt nyújtson a leendő futóknak és plusz energiát adjon azoknak, akik már megszerették ezt a sportot, hogy alkalmanként minél több futó jöjjön össze az Atlétikai Centrum új rekortán borítású pályáján. Mindenki az edzettségének megfelelő tempóban és társakkal futhat. A futás mellett a gimnasztika, a nyújtás, a futóiskola sincs elhanyagolva. A foglalkozás koordinálója edzéstanácsokkal, biztatásokkal látja el a kezdőket.

A Futóklub időpontja: 2017.09.20 -tól, minden szerdán 17.30-19.00

A részvétel ingyenes.

A Futóklub foglalkozásokat tartja: Tigyi József atlétika edző, a Miskolci Egyetem testnevelő tanára, a Miskolc Városi Sportiskola Atlétika Szakosztályának vezetője, számos országos bajnok atléta felkészítő edzője. (A foglalkozásokat a ME EK Testnevelési Tanszéke elfogadja, mint testnevelés óra teljesítését.)

ALAKFORMÁLÓ AEROBIK

Rendszeres aerobik lehetőség hallgatók, oktatók, dolgozók számára:

2016.09.19-től minden kedden 18:00-19:00 között aerobik óra Fellinger Szilvia testnevelővel HALLGATÓKNAK! Helyszín: Miskolci Egyetem Körcsarnokának Galéria Tornaterme.

2016.09.18-tól minden hétfőn és szerdán 16:00-17:00 között aerobik óra Fellinger Szilvia testnevelővel OKTATÓKNAK, DOLGOZÓKNAK! Helyszín: Miskolci Egyetem Körcsarnokának Galéria Tornaterme.

Jellemzői: Táncos alapú, alakformáló tréning. Az órát jellemzi a magas kalória felhasználás, a mély izmok erősítése, de funkcionális gyakorlatai is különlegessé teszik. Kiváló gerinctréning is egyben. Hatásai: fogyás, állóképesség-fejlesztés, tartásjavítás, erősebb és rugalmasabb, ellenállóbb izomzat, egészséges ízületek, tökéletes antidepresszáns.

SPORTDÉLUTÁNOK

A Sportközpont és a Hallgatói Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága közös szervezésében, folytatódik az előző félévben nagy sikerrel futó szabadidősport kezdeményezés. 2017.09.25-től minden HÉTFŐN és SZERDÁN a Körcsarnok Galéria Tornatermében 17.00-21.30 között, valamint minden KEDDEN az E/4-es Tornateremben 18.30-21.30 között várják a sportolni vágyó hallgatókat, oktatókat, dolgozókat.

Ebben a félévben is az asztalitenisz és a tollaslabda lesz a fő irányvonal, de lesznek meglepetések is. Részletek az Egyetemi Sport facebook oldalán, a www.sport.uni-miskolc.hu honlapon vagy a helyszínen. Sportdélutánok időpontjában megvalósítható sportcélú igények, ötletek felmerülése esetén, Drótos Bence Sportiroda vezető a Körcsarnok 1-es szobájában készséggel áll rendelkezésre.

TENISZ

A Miskolci Egyetemi Teniszcentrum két szingli játékra alkalmas tanuló pályáján az egyetem polgárai ingyenesen kipróbálhatják a sportágat. Ütő, labda a Sportközpont munkatársaitól a Tenisz-klubházban térítésmentesen igényelhető. Az akció célja a sportág népszerűsítése, rendszeres sportolás támogatása, valamint a Hallgatók számára a testnevelési órákon elsajátított ismeretek gyakorlási lehetőségének biztosítása. Természetesen ebben az esetben szabadtéri sportolási lehetőségről van szó, a teniszpályák nyitvatartási ideje időjárásfüggő, várhatóan október közepéig állnak rendelkezésre.

SZABADTÉRI KONDIPARK

A Miskolci Egyetemi Körcsarnok mellett felállított Szabadtéri Kondipark célja, hogy az egyetem polgárai ingyenesen kipróbálhassák a saját súllyal történő testedzés kínálta kondicionálási lehetőségeket a megépült eszközpark segítségével. (Ingyenes)

LABDARÚGÁS

OKTATÓI, DOLGOZÓI FOCI: Oktatók, dolgozók számára rendszeres futballozási lehetőség biztosítása a Körcsarnokban, minden héten kedden 17.00-18.30 között. Az évek óta tartó kezdeményezéshez és a kialakult társasághoz bármely egyetemi kolléga csatlakozhat, aki kedvet érez a rendszeres kispályás labdarúgáshoz. (Ingyenes)

SZABADTÉRI LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG

a hallgatók részére egész félévben tartó szabadtéri kispályás bajnokságot szerveznek, melyre 20 csapat jelentkezését tudják elfogadni. Részletek a honlapon és az egyetemi sport facebook oldalon megtekinthetők. (Ingyenes)

Fenti időpont mellett, minden hallgatói és oktatói, dolgozói csapat, közösség számára kedvezményes bérlési lehetőséget biztosítanak a teljes szabadtéri szezonban, a Miskolci Egyetemi Műfüves Aréna műfüves pályáin, valamint az új rekortán multifunkciós pályán, minden hétköznap 13.00-17.00 közötti idősávban, 4000 Ft/óra áron.

KONDICIONÁLÁS

Az E/4-es Kollégium oldalszárnyában található kondicionáló terem egész évben várja a hallgatókat, korlátlan használatot biztosító 5000 Ft/félév áron megváltható bérlet ellenében.

A Miskolci Egyetem területén található külső partnerek által üzemeltetett sportlétesítményekben az alábbi feltételekkel lehet sportolni:

KEMÉNY DÉNES VÁROSI SPORTUSZODA

Egyetemi (M.E.) hallgatói/dolgozói jegy 870 Ft

Egyetemi bérlet 10 alkalmas 7 800 Ft

Egyetemi bérlet 20 alkalmas 15 000 Ft

ATLÉTIKAI CENTRUM

Az Atlétikai Centrum futópályáját az egyetem hallgatói és dolgozói ingyenesen használhatják, az alábbi időpontokban:

Hétfőtől-Péntekig 06.30-15.30 és 18.00-20.00 óra között, valamint

Szombaton 08.00-19.00

Vasárnap 08.00-13.00