Városháza
Önkormányzat

Miskolctapolca turisztikai fejlesztése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósul meg a TOP-6.1.4-16-MI1-2017-00002 számú „Miskolctapolca turisztikai fejlesztése” című projekt, melynek célja Miskolctapolca turisztikai vonzerejének erősítése, védett természeti értékek bemutatása, szolgáltatások, programlehetőségek bővítése, ezáltal az átlagos tartózkodási idő, turisztikai bevételek növekedése. A projekt konzorciumban valósul meg a Miskolci Egyházközséggel.

A projektről

Jelenleg Miskolcon két önálló utazási motivációval bíró élményígéret van, Miskolctapolca és Lillafüred. Miskolctapolca nemzetközi szinten is egyedi, fő attrakcióját a Barlangfürdőt 2016-ban az Év fürdőjévé választották.
A Barlangfürdő közvetlen közelében, Tapolca szívében jelenleg leromlott állapotú helyi védett park (gyűjteményes kert) található, melynek fejlesztését tűzte ki az Önkormányzat. A másik fejlesztési elem az Akropolisz Szabadtéri Színpad, amely városunk nyári kulturális életének nélkülözhetetlen szelete a nyári színházi előadásaival. A Miskolci Egyházközség tulajdonában és kezelésében álló Akropolisz Szabadtéri Színpad a nyári hónapokban színházi előadások, kulturális programok helyszínéül szolgál, színes zenés könnyed szórakozást nyújtva a turistáknak, illetve a helyi lakosoknak. A színpad infrastrukturális fejlesztésével alkalmassá válik a nívós/magasabb technikai igényű előadások megtartására, bővülhet a program lehetőségek köre.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2023.09.30
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 628.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Fedezd fel Miskolctapolcát