Városháza
Önkormányzat

Miskolctapolca turisztikai fejlesztése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozásból valósult meg a TOP-6.1.4-16-MI1-2017-00002 számú „Miskolctapolca turisztikai fejlesztése” című projekt, melynek célja Miskolctapolca turisztikai vonzerejének erősítése, védett természeti értékek bemutatása, szolgáltatások, programlehetőségek bővítése volt. A beruházást Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Miskolci Egyházközösség konzorciuma valósította meg.

A projektről

A miskolctapolcai ősparkban új sétányokat alakítottak ki, melyek mentén új utcabútorokat és pavilonokat helyeztek ki. A parkban növényeket ültettek, gyepesítettek, kertészeti és zöldterület-fenntartási munkákat is végeztek.

A parkba telepített öt darab, mindkét oldalán hasznos információkkal ellátott háromdimenziós tábla, valamint a hat darab interaktív tábla játékos formában edukálja a látogatókat. Az újonnan telepített, a mai kornak megfelelő digitális totemoszlop érintőképernyős felületein minden hasznos információt megtalál a látogató.

A parkban „elrejtett” tizenöt, bronzból készült minifigura Miskolc turisztikai és kulturális értékeit, valamint a környék és a város állatvilágát mutatja be. A szobrok kihelyezésének nem titkolt célja volt egyfajta „kincskeresés”, ahol a látogató az összes szobrot megkeresve fedezheti fel a miskolctapolcai parkot. Az öt, faszobrász által készített festett figura szintén a miskolctapolcai park állatvilágának legfontosabb lakóival ismerteti meg a látogatókat.

A projekt hangsúlyos eleme volt az Akropolisz Szabadtéri Színpad. A Miskolci Egyházközség tulajdonában és kezelésében álló létesítmény a nyári hónapokban színházi előadások, kulturális programok helyszínéül szolgál, színes és könnyed szórakozást nyújtva a turistáknak, illetve a város lakóinak. A színpad infrastrukturális fejlesztésével immár alkalmas lesz a magasabb technikai igényű előadások megtartására és bővülhet a program lehetőségek köre.

A projekt fizikai befejezése 2023.12.15.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 628.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Fedezd fel Miskolctapolcát