Városháza
Önkormányzat

Molnár Péter

önkormányzati képviselő
Fidesz-KDNP

9. Önkormányzati választókerület
Választás

2006-2010: önkormányzati képviselő

2010- önkormányzati képviselő

Iskolai végzettségek
  • Fráter György Katolikus Gimnázium
  • Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Képviselői program

Az önkormányzati választásokon 2006-ban indultam először és a választók bizalmából a Fidesz-KDNP listáról bekerültem Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésbe, ahol a KDNP frakcióvezetője lettem. A 2006-2010-es ciklusban az Oktatási és Kulturális Bizottság tagja voltam. 2010-ben a belvárosi 9-es választókörzetben szerzetem egyéni mandátumot, így továbbra is Miskolc önkormányzati képviselője vagyok, valamint a Közgyűlésben a KDNP frakcióvezetője és az Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

Családommal a Vörösmarty utcában lakom. Jól ismerem a választókerületben élő emberek és a kisgyermekes szülők gondjait, problémáit, hiszen azokkal magam is nap, mint nap szembesülök. Családapaként, tanárként tudom, mi a felelősség, és hogy a közös érdekek érvényesítéséhez megfelelő érdekképviseletre van szükség. Képviselőként azért szeretnék dolgozni, hogy mindannyian biztonságban, tiszta, gondozott környezetben éljünk.

Önkormányzati képviselőként elsősorban Miskolcért, az itt élő emberekért dolgozok, de fontosnak tartom a kereszténydemokrácia építését és terjesztését. 2006-ban kezdeményezésemre jött létre Miskolcon a KDNP ifjúsági társszervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ). A 2008 őszén, helyi civil szervezetek és közéleti személyek áltat életre hívott Miskolci Közéleti Akadémia egyik alapítója vagyok.

Önéletrajz

önkormányzati képviselő,
a KDNP frakcióvezetője,
a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke,
a Kereszténydemokrata Néppárt Miskolc Városi Szervezetének elnöke.

Tősgyökeres miskolci. Itt született (1979), itt végezte alap-, közép- és felsőfokú iskoláit. Jelenleg is szülővárosában él és dolgozik.

1998-ban érettségizett a Fráter György Katolikus Gimnáziumban emelt szintű történelem tagozaton kitűnő eredménnyel.

Ezután a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán folytatta tanulmányait történelem-muzeológia, majd politológia szakon. A pedagógia szakot is elvégezte, így tanári diplomát is szerzett.

2003-tól középiskolai tanárként dolgozik. 2011-ig a miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskolában, 2011-től pedig az Andrássy Gyula Szakközépiskolában. A diák és értékközpontú nevelés híve. A Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezetének és a túraszakosztálynak is a vezetője.

A közélet, a politika középiskolás kora óta élénken foglalkoztatta. A Kereszténydemokrata Néppárt Miskolc Városi Szervezetének soraiba 2003 áprilisában - az újjászervezéskor - lépett be.

2003 nyarán - a tisztújítás során - a miskolci KDNP elnökségi tagjává, majd 2005-ben a KDNP miskolci elnökévé választották. 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben a tagság újraválasztotta, így jelenleg is ellátja a KDNP miskolci elnöki teendőit. A KDNP B-A-Z megyei elnökségének, valamint a párt országos választmányának is tagja.

Az önkormányzati választásokon 2006-ban indult először és a választók bizalmából a Fidesz-KDNP listáról bekerült Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésbe, ahol a KDNP frakcióvezetője lett. A 2006-2010-es ciklusban az Oktatási és Kulturális Bizottság tagja volt. 2010-ben, majd 2014-ben is a belvárosi 9-es választókörzetben (Vörösmarty-városrész) szerzett egyéni mandátumot, így továbbra is Miskolc önkormányzati képviselője. A Közgyűlésben a KDNP frakcióvezetője, valamint a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

"Képviselőként azért szeretnék dolgozni, hogy mindannyian biztonságban, tiszta, gondozott környezetben éljünk" - vallja. Ezért dolgozik a Vörösmarty-városrész szebbé, élhetőbbé tételéért.

A Miskolc-Mindszenti Római Katolikus Egyházközség képviselőtestületi tagja.

Szeret kirándulni, túrázni, geocachingelni, kerékpározni és focizni. Kedvenc csapata a Diósgyőr, a csapat szurkolója.

Az önkormányzati képviselőséget, a politizálást szolgálatnak tekinti.

Molnár Péter

Elérhetősége: molnar.peter@kdnp.hu