Élet a városban
Sport
Sport 2020. február 15.
Zólyomban nem volt esélye a DVTK Jegesmedvéknek

A Tipsport Liga 49. fordulójában, február 14-én, pénteken a HKM Zvolen vendége volt a DVTK Jegesmedvék. A mérkőzés első gólját Láda Balázs szerezte a 15. percben, de a hazaiak még az első harmadban fordítani tudtak. A folytatásban a zólyomiak sorra kihasználták a helyzeteiket, így magabiztos győzelmet arattak.

A találkozót ezúttal Magosi, Részegh, Miskolczi és Vojtkó nélkül kezdte meg Glen Hanlon csapata. A meccs első perceiben nem alakult ki komolyabb helyzet, az első lehetőség az 5. percben adódott a hazaiak előtt, amikor egy kettő az egy elleni támadásnál védett Rajna. A következő cserében Nick Ross kapott kétperces büntetést, amit sikerült kivédekezni, majd a harmad második felében egy miskolci létszámfölény is kimaradt. Mindössze 17 másodperce játszottak ismét egyenlő létszámban a felek, amikor Láda Balázs megszerezte a vezető találatot, miután egy kipattanó korongot továbbított a kapuba (0-1). Nem sokáig lehetett örülni a vezetésnek, bő egy perc múlva Zuzin egyenlített (1-1). A harmad végéhez érve Wehrs ült ki a büntetőpadra, 6 másodperccel a dudaszó előtt pedig Thompson már a hazaiakat juttatta előnyhöz (2-1)

A második játékrészt a zólyomiak kezdték aktívabban és egy perc játék után kétgólosra növelték előnyöket, amikor Zuzin egy lecsorgó korongot lőtt a kapuba (3-1). A gól után némileg visszavette az irányítást a diósgyőri gárda és sikerült nagy nyomást helyezni Tomek kapujára. Ez a nyomás egy emberelőnyhöz vezetett, ami alatt viszont váratlanul a hazaiak lőttek újabb gólt. Egy eladott korongra Tibensky csapott le és lőtt a hálóba (4-1).Ezt követően Harrison kapott 2+2 perces büntetést magas bottal való játékért, az első két percben pedig ismét eredményes volt a szlovák csapat, ezúttal is Zuzin volt a gólszerző (5-1).

A záró harmad első percei kiegyenlített játékot hozott, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A helyzetek Tomek kapujánál is kialakultak, de az utolsó passzokba rendre hiba történt, a hazaiak pedig Halama beleérős góljával növelték előnyüket a 46. percben. (6-1). Nem sokkal később már Tomek kapuját is sikerült bevenni, Szirányi volt eredményes egy kipattanóból. (6-2). A gólok sorának ezzel még nem volt vége, Tibensky nagy gólja után kapust cserélt Glen Hanlon, Adorján érkezett Rajna helyére (7-2). Hat perccel a vége előtt McPherson is feliratkozott a góllövők listájára (8-2), majd az utolsó percben Mikus állította be a végeredményt (9-2). A vereség ellenére a tabellán nem történt vagy változás, hiszen a közvetlen riválisok közül a Nitra és a Michalovce is vereséget szenvedett.

Tipsport Liga

49.forduló

2020. február 14. 18:00

HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 9-2 (2-1, 3-0, 4-1)

Zólyom, Zimny Stadion, 1.460 néző, játékvezetők: Daniel Konc, Róbert Müllner, Martin Krajcik, Tomas Gegan

MKM Zvolen:Tomek (Holly) - Betker, Stephenson, Halama, Trotter, Mikus, Corrin, Kurali, Thompson, Mráz, Kelemen, Kubát, Svarny, Zuzin, McPherson, Stauch, Petras, Petran, Marcinek, Tibensky, Kolenic, Vezetőedző: Andrej Podkonicky

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Beach - Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Valchar - Szirányi, Wehrs, Ritó, Láda, Harrison - Farkas, Kiss P., Vezetőedző: Glen Hanlon

Glen Hanlon: - Egy ilyen meccs után nehéz bármit is mondani. A hazaiak a játék minden elemében jobbnak bizonyultak. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, ezért gratulálok nekik.

(Forrás: www.dvtk.eu)