Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 21.
Világbajnok a miskolci Jégvirág Korcsolya Klub

A világ legjobbjai között, Ausztriában léptek a jégre a miskolci Jégvirágok január 3. hétvégéjén. Az utánpótlás csapatok világbajnokságán mutatkoztak be Salzburgban, a Mozart Kupában, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott fel a miskolci csapat.

Miskolcon több évtizede működik sikerrel a Jégvirág Korcsolya Klub, a magyar szinkronkorcsolya egyik fellegvárává téve Miskolcot. A kis csapatot Huszár Diána edzi. Az a Huszár Diána, aki szinkronkorcsolyázóként tízszeres magyar bajnok volt. Most a jövő reménységeinek segít egy olyan sportágban, ahol nagyon komoly kritériumoknak kell megfelelni.

– Folyamatosan figyelni kell, hiszen kétévente változnak a szabályok ebben a sportágban – fogalmazott Huszár Diána, a Jégvirág Korcsolya Klub vezetőedzője. Mint mondta, a produkciójuk – mellyel megnyerték a világbajnokságot – rendkívül összetett: vannak benne malmok, kör, sor, és megannyi látványos elem. – Ez ugyebár szinkronkorcsolya, tehát csapatban dolgoznak a gyerekek, összekapaszkodva.

A Mozart Kupa Európa egyik legjelentősebb szinkronkorcsolya-versenye, amit az esemény honlapján, az interneten élőben is követhettek az érdeklődők.

(Forrás: facebook/Miskolci Világ)