Élet a városban
Sport
Sport 2020. szeptember 20.
Vereség a történelmi szezonnyitón

A MEAFC-Miskolc férfi röplabda csapata szeptember 19-én, szombaton története során először lépett pályára az NB I-es bajnokságban. Bagó László tanítványai Szolnokon kezdtek, és bár vereséget szenvedtek, sokat tanultak a találkozóból.

A mérkőzés első felvonásában jól kezdtek a miskolciak, akik a vezetést is magukhoz ragadták. A hazai csapat, jó nyitásainak köszönhetően azonban előbb egalizált, majd átvette a vezetést, melyet a szett végéig meg is tartottak. (25:15)

A második játékrészre a MEAFC-Miskolc játékosai nagy elszántsággal léptek pályára. Ez meg is látszott a teljesítményen, folyamatosan vezettek ebben a játékrészben. A szett végére viszont „magukra húzták” a szolnoki csapatot, így izgalmas végjátékban dőlt el ennek a játékrésznek a sorsa. Szerencsére a vendégek nem inogtak meg és sikerült kiegyenlíteniük. (28:30)

A harmadik szettet is jól kezdte a Miskolc, uralták a játékot. A végjátékban több egyéni és csapathiba is b becsúszott, amit könyörtelenül kihasznált a házigazda. Fokozatosan dolgozták le hátrányukat, majd megnyerték a szettet. (25:22)

A negyedik felvonásra a vendégek koncentrációja alább hagyott. A szolnoki csapat pedig egyre magabiztosabban játszott. Bagó mester próbált változtatni cserék lévén, de ez sem segített, így a szett elvesztésével úszott a mérkőzés is. ( 25:17)

NB I Liga 2020/2021 1. forduló

Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc 3:1

MEAFC-Miskolc: Surányi, Pallós, Molnár, Kovács, Kozsla, Berkes. Csere: Szántai (liberó), Kapusi, Boronkay, Karóczi, Busák, Orosz, Kiss, Barócsi. Vezetőedző: Bagó László. Másodedző: Varga László Mihály

Bagó László: - A mérkőzés kulcsa a harmadik szett végjátéka volt. Előnnyel mentünk bele, de a koncentráció elfogyott, amit az ellenfél kihasznált. Nagyon sokat tanultunk a meccsből és kitisztult, hol is állunk a csapatépítésben.

(Forrás: www.meafc.hu)