Élet a városban
Sport
Sport 2020. február 19.
Vas János góljával nyertek a Jegesmedvék

Fordulatos mérkőzésen hosszabbításos győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék a Tipsport Liga, február 18-i, keddi játéknapján. A HC07 Detva elleni találkozón Valchar szerezte az első találatot, majd a gyetvaiak fordítani tudtak és kétszer is náluk volt az előny. A hajrában Galanisz egyenlíteni tudott, majd a ráadásban Vas János gólja döntötte el a meccs sorsát.

A mérkőzést aktívabban kezdte a Részeghet, Vojtkót, Miskolczit és Magosit nélkülöző DVTK Jegesmedvék, az első lövés Vandane nevéhez fűződött. Ezt követően mezőnyjáték alakult ki a jégen, de főleg a gyetvaiak térfelén tartózkodott a korong. Az első igazán nagy helyzet Harrison előtt adódott a 8. percben, a kanadai csatár egyedül maradt a kapussal szemben, de a korong nem jutott a kapuba. Nem úgy, mint egy perccel később, amikor Valchar húzott meg egy szép cselt, majd közelről a kapuba lőtt (1-0). A másik oldalon Lupták válaszolhatott volna hamar, viszont a lövése fölé szállt. Ezt követően folytatódott a mezőnyjáték, egészen a 17. percig, amikor előbb Beauvillier kapott két perces kiállítást, majd Vandane is. Így közel két percig öt a háromban támadhatott a vendég együttes, de önfeláldozó védekezéssel sikerült átvészelni ezt az időszakot.

A második játékrész miskolci emberelőnnyel kezdődött, de a létszámfölény ellenére a szlovák csapatnak volt két lehetőséget. Két perccel később Harrison is kiült a büntetőpadra, majd a két perc leteltével éppen, hogy visszatért a jégre, megszületett az egyenlítő találat Podesva révén (1-1). A gól utáni első cserében Jendrol szabálytalankodott, így ismét öt a négy elleni játék következett. Beach és Rodman is közel járt a gólszerzéshez, de a meccs feléhez érve 1-1 állt az eredményjelzőn. A következő percekben a sárga mezesek vették át a kezdeményezést és meg is szerezték a vezető találatot Scurko góljával (1-2).

A záró játékrészben visszavette a kezdeményezést Glen Hanlon csapata és sorra alakította ki a helyzeteket. Az első ilyen helyzet Ross előtt adódott, akinek a fonák lövését védte a több nagy védést is bemutató Zalivin. A nyomás négy perc alatt érett góllá, ismét Ross volt a főszereplő, aki egy emberelőny során talált a kapuba a kékvonalról (2-2). Két perccel később újabb emberelőny következett, ami során ismét jöttek a helyzetek, de a gól ezúttal nem. Támadásban maradt a diósgyőri csapat, percekre beszorították ellenfelüket, így mindenkit meglepetésként ért, hogy újabb gólt mégis a szlovákok szereztek Mons közeli lövésével (2-3). A győzelmet azonban nem sikerült megszerezniük, mert Galanisz négy perccel a meccs vége előtt egyenlíteni tudott egy beleérős góllal (3-3).

Következhetett a hosszabbítás, aminek az első helyzete Beauvillier nevéhez fűződött, majd Adorjánnak kellett bemutatnia két nagy bravúrt. Húsz másodperccel a ráadás vége előtt Valchar nagyszerű korongot adott Vas Jánosnak, a csapatkapitány pedig eldöntötte a meccs sorsát (4-3).   

Tipsport Liga

51.forduló

2020. február 18. 18:00

DVTK Jegesmedvék - HC07 WPC Koliba Detva 4-3 h.u. (1-0, 0-2, 2-1, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.015 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Martin Korba, Lukás Beniac, Martin Smrek

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Valchar - Ross, Kiss D., Rodman, Galanisz, Kiss P. - Szirányi, Wehrs, Ritó, Harrison, Beach - Láda, Farkas, Páterka.​​​​​​ Vezetőedző: Glen Hanlon

HC07 WPC Koliba Detva: Zalivin (Bátory) - Gachulinec, Andersons, Gaspar, Valent, Surovy, Golian, Turan, Scurko, Podesva, Král, Fekiac, Jendrol, Mons, Klima, Cacho, Lalik, Cenka, Fekiac, Lupták - Vezetőedző: Josef Turek

Glen Hanlon: - Nagyon kiegyenlített, izgalmas meccs volt. Mind a két csapat megszerezhette volna már a rendes játékidőben is a győzelmet. Büszke vagyok rá, hogy kétszer is fel tudtunk állni a hátrányból. Fontos két pontot szereztünk, amik sokat számítanak majd a végelszámolásnál.

(Forrás: www.dvtk.eu)