Meghívó 2022. augusztus 17.
Városi piknik és parkátadás a megújult Horváth-tetőn

Miskolc egyik kiemelkedő turisztikai desztinációja az Avas, azon belül is a történelmi Avas. A városrész egészen különleges adottságokkal rendelkezik, hiszen a belvárosból alig pár perces sétával közelíthető meg. Az Avas fejlesztése, a pincesorok életre keltesé több évtizede terve a mindenkori városvezetésnek. Mára pedig elkészült a fejlesztések első üteme.

A „Zöld Város kialakítása Miskolc Belváros – Történelmi Avas akcióterületen” projekt keretében valósult meg a Horváth-tetőn az aktív rekreációs zöldterület kialakítása, valamint a területhez tartozó lépcsők és sétányok felújítása.

A fejlesztés keretében kilátóteraszok kerültek kialakításra, amelyek biztosítják minden korosztály számára a változatos kikapcsolódás és a szabadidő aktív eltöltésének lehetőségét.

A területen megépült egy sétaútrendszer a hozzátartozó parkvilágítással, valamint három játszótér is, a kikapcsolódást pedig napozóterasz, pihenőkert is segíti.

A sportolni vágyókra is gondoltak a terület fejlesztése során, Skate pálya, street workout, mászófal és parkour elemek várják az aktív sportot kedvelőket. A beruházás során kutyás területek kerültek kialakításra, amelyen agility pálya várja a gazdájukkal érkező négylábúakat.

A terület ünnepélyes átadására városi piknik keretében kerül sor.

 

A Horváth-tető megnyitóján beszédet mond: Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere

  • Az esemény időpontja: 2022. augusztus 18. (csütörtök) 14:00
  • Az esemény helyszíne: Miskolc, Horváth-tető