Élet a városban
Sport
Sport 2021. február 13.
Újpesten kikapott a Diósgyőr

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában, február 12-én, pénteken, az első félidőben nem esett gól az Újpest - DVTK mérkőzésen. A második félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, a Diósgyőr mindent egy lapra feltéve támadott,  de Banai kapus bravúrt mutatott be, a kapufa is fővárosiakkal volt, így nem koronázta siker a vendégek erőfeszítéseit.

OTP Bank Liga 21. forduló

Újpest FC - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bogár Gergő (Szalai Balázs, Huszár Balázs; Németh Ádám, Farkas Ádám)
ÚFC: Banai - Pauljević, Kastrati, Ristevski, Antonov - Csongvai, Onovo - Simon K., Mitrović, Stieber Z.  - Tallo. Vezetőedző: Michael Oenning.
DVTK: Malenica - Grgić, Milović, Hegedűs J., Soldo, Marin - Shestakov, Iszlai, Márkvárt - Dražić - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Vaněček helyett Ivanovski a 46., Simon K. helyett Beridze a 64., Iszlai helyett Grozav és Grgić helyett Suljić a 72., Stieber Z. helyett Katona Má. és Mitrović helyett Szakály P. a 82. percben.
Sárga lap: Iszlai a 15., Tallo a 49., Csongvai az 54., Szakály P. a 87. percben.
Piros lap: Tallo a 90+2. percben.
Gólszerző: Mitrović (1-0) a 60. percben.

60. perc: Tallo készítette le a labdát Nikola Mitrović elé, aki az ötös mellett a bal oldalon tolt egyet rajta, majd a hosszú oldali kapufa segítségével a hálóba lőtt, 1-0

Michael Oenning: - Egyszer sem támadt az az érzésem, hogy bármi baj történhet ma az Újpesttel. Jól szervezettek voltunk, egyensúlyt teremtettünk a támadás és a védekezés között. A játékosok mindent megtettek a siker érdekében, Mitrović pedig a legjobbkor szerezte meg a vezető gólt. Ezt követően tudtuk, hogy a DVTK mindent meg fog tenni az egyenlítésért, ilyenkor természetesen módon helyzeteket is kialakítottak. Büszkék lehetünk arra, hogy egy hét alatt három győzelmet arattunk, ebből kétszer kapott gól nélkül.
Zoran Zekić: -  Egyik csapat sem nyújtott jó teljsítményt, mindkettő a másik hibájára várt ahelyett, hogy bátran játszott volna. Sok labdát veszítettünk, így nem tudtunk tartósan birtokolni azt, amivel jelentősen megnehezítettük a saját dolgunkat, ráadásul egy bedobás után buta gólt kaptunk. A második félidőben változtattunk néhány dolgot, ami azt eredményezte, hogy több helyzetet alakítottunk ki, de ez nem volt elég a győzelemhez. Leginkább azt hiányoltam ma, hogy nem mutattuk meg a felkészültségünket. Nagy a nyomás rajtunk, de bátrabbnak kell lenni, és küzdeni az utolsó percig.

(Forrás: www.dvtk.eu)