Városháza
Önkormányzat
Sajtó 2022. június 29.
Új szolgáltatást és új jegyárakat vezet be a Miskolci Állatkert

Az elmúlt másfél évben a koronavírus miatt a Magyar Kormány az önkormányzati cégeknek megtiltotta, bármilyen új jegytípus, illetve jegyáremelés bevezetését. A korlátozás májusi megszüntetésével az Állatkert is kénytelen új díjtételeket bevezetni. Ennek oka, hogy 2022-ben mind a bérek, mind a feladat ellátásához szükséges szolgáltatások és felhasznált anyagok árai jelentős mértékben emelkedtek, továbbá az energia, a takarmány és a karbantartási anyagok jelentős mértékű növekedése várható. Az Állatkert jelenlegi színvonalon történő üzemeltetéséhez elengedhetetlen a jegyárak módosítása.

A július 1-től az éves bérletek ára csökken, amivel arra kívánja ösztönözni látogatóit az önkormányzati cég, hogy évente három alkalomnál többször látogassák meg az Állatkertet - akár évszakonként – ebben az esetben a személyes költségek is csökkenhetnek.

A szolgáltatások díjemelésének átlagos mértéke jelentősen növekszik, azonban ez továbbra sem éri el a hasonló – budakeszi, jászberényi, vagy éppen debreceni állatkertek belépőinek árait.

Egy új szolgáltatást is indít az Állatkert. Az elektromos rolleres csoportos állatkertvezetés - kizárólag iskolai tanulmányi időben - hétköznap délelőttönként indul majd amennyiben az időjárás alkalmas rá. Az iskolai csoportok a szükséges papírok kitöltése, a védőfelszerelés felvétele és a roller üzemeltetés alapjainak elsajátítása után állatkerti dolgozó kíséretével teszik meg a jelenleg burkolt utakon az állatkerti vezetéssel egybekötött foglalkozást.

A Miskolci Állatkert továbbra is az év minden napján várja látogatóit.