Élet a városban
Sport
Sport 2020. február 03.
Továbbra is az NB I-ért harcol a MEAFC-Miskolc

A férfi röplabda NB II Keleti ,,B”-csoportjának alapszakaszában a harmadik helyet érdemelte ki a továbbra is az NB I-es tagságért csatázó MEAFC-Miskolc.  Az egyetemiek szakosztályvezetőjével, egyben rutinos játékosával, Barócsi Ákossal beszélgettünk a hétvégén kezdődő rájátszás tükrében.

- Bacsó István, a csapat mestere kikre számíthat a folytatásban, avagy lesz-e változás  távozás, érkezés, sérülés okán?

- Az alapszakasz az elmúlt két idénytől eltérően igen felemásra sikeredett. Több esetben is előfordult, hogy alapembereink nem tudtak részt venni az adott mérkőzésen. Főként munkahelyi elfoglaltság, vagy betegség, esetleges apróbb sérülés miatt. Így sokszor felforgatott csapattal álltunk ki. Azonban alapvetően nem változott a keret az elmúlt évekhez képest. Az idény elején csak egy új igazolásunk volt Berkes Zoltán személyében, aki a PSE Debrecentől csatlakozott hozzánk. Azt kell mondjam, hogy Zoli abszolút beleillik  együttesünkbe, nemcsak a pályán, de azon kívül is. Ezt reméltük is mikor megkerestük. Örülök neki, hogy megtalálta a helyét a csapatban. A folytatásban a keretben változás nem várható. Azt szeretnénk, ha mindenki úgy alakítaná a dolgait, hogy mindig a lehető legerősebb gárdával állhassunk ki. Hiszen a cél nem változott, ami nem, mint az NB I-be jutás. Így az előttünk álló 10 mérkőzést úgy kell felfognunk, mint egy vb-döntőt. Azt gondolom a hozzáállással és akarattal nem lesz gond.

- Hogyan értékelik ezt a harmadik helyet, megfelelt az előzetes elvárásoknak?

 - Egy kicsit csalódottak vagyunk, hogy az alapszakaszban csak a harmadik helyet csíptük el. Azonban a bajnoki lebonyolításból adódóan az igazi téttel bíró mérkőzések csak most következnek. Most kell felpörögni!

- Mit érhet ez a részeredmény a folytatásban?

- A versenykiírás értelmében a rájátszásra a csapatok az alapszakaszban megszerzett pontokat elveszítik, de helyezésük alapján bónusz pontokat kapnak. A mi csoportunkban az NB II-es csapatok közül a Nyíregyháza végzett az élen, így ők 4 pontot kaptak, míg mi 2 pontot viszünk. A másik csoportban a Gyöngyös kapott 4 pontot míg a Szolnok II is két pontot kap.

 - Előny, vagy hátrány, hogy az U21-es csapatok már nem vesznek részt a rájátszásban?

- Azt gondolom, hogy mindenképp előny, hogy a fiatal csapatok már nem lesznek itt a rájátszásban. Így több energiánk marad az igazán fontos mérkőzésekre.  

 - A rájátszás nem  tűnik egy sétagaloppnak, mire van szükség ahhoz, hogy eredményes legyen a MEAFC-Miskolc?

 - Ami a legfontosabb, hogy csapatként tudjunk a lehető legjobban működni. Félre kell tenni az egyéni érdekeket. Szerencsére az alapszakaszban látszott, ha kell akkor a játékosok egy emberként tudnak küzdeni a sikerért. Legnagyobb ellenfelünknek a Nyíregyházát tartjuk, így alap, hogy oda-vissza meg kell vernünk őket. Az alapszakaszban ez ugye itthon simán sikerült, míg idegenben 3:2-ra kaptunk ki, igen vitatható bíráskodás mellett. De ez már a múlt, így ezzel nem is foglalkozunk. Egy cél lebeg a szemünk előtt, még pedig az, hogy minden mérkőzést sikerrel vegyünk és a lehető legjobb kerettel álljunk ki mindig. Ha ezek sikerülnek nem lehet gond a végelszámolásnál.

 - Hogyan hangolódik a csapat az utolsó napokban?

 -Szerencsénkre elég jó a kapcsolat a Kazincbarcikával, így két edzőmérkőzést is tudunk játszani az U21-es csapatuk ellen, akik ugye a Keleti ,,A”-csoportot nyerték meg, így mindenképp méltó ellenfelek lesznek. Mivel a csapatunk zömében tapasztalt játékosokból áll, a legfontosabb az, hogy kellően fellegyenek pörögve a február 8-ai nyitómérkőzésre, a Nyíregyháza ellen. Az addigi edzéseken már az a fontos, hogy minél több labdás gyakorlat legyen. A 17:30-kor kezdődő első hazai, a Miskolci Egyetem E/4-es tornacsarnokában lejátszandó rangadóra minél több szurkolót várunk! A belépés díjtalan.