Élet a városban
Sport
Sport 2022. április 29. • Lejárt
Több, mint sport – negyedik alkalommal rendezik meg a Kassa-Miskolc ultramarathont

Negyedik alkalommal rendezik meg a Kassa-Miskolc ultramarathont május 21-én, a rajt ez alkalommal Kassán, a befutó pedig a borsodi megyeszékhelyen lesz. A megmérettetésre már eddig is rengetegen neveztek, de május 15-ig még bárki jelentkezhet, aki érez magában kellő erőt és elszántságot a 115 kilométeres táv teljesítéséhez.

Az esemény részleteit ma sajtótájékoztatón ismertették a miskolci Városházán, amelyen részt vett Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, Lucia Gurbal’ová, Kassa főpolgármester-helyettese, és Borkuti László, az ultramaraton szervezőbizottságának elnöke.

Veres Pál polgármester úgy fogalmazott, Kassa és Miskolc 1997 óta ápol példaértékű testvérvárosi kapcsolatot, amely különösen fontos Miskolc számára, ezért is vezetett megválasztása utáni első útja a szlovák településre. Hozzátette: a mai sajtótájékoztató előtt egyeztettek a kassai főpolgármester-helyettessel és abban állapodtak meg, hogy még az eddigieknél is szorosabbra fűzik a kétoldalú kapcsolatokat, és kibővítik az együttműködés területeit is. Veres Pál beszélt arról is, hogy az ultramaraton amellett, hogy kiváló alkalom a sport népszerűsítésére, lehetőséget nyújt sportbarátságok kialakítására és alkalmat ad arra is, hogy a két város lakói jobban megismerjék a testvér-települések értékeit.

Lucia Gurbal’ová, Kassa főpolgármester-helyettese elsőként tolmácsolta a szlovák település főpolgármesterének üdvözletét, aki nem tudott jelen lenni a mai rendezvényen, majd rámutatott, hogy az ilyen rendezvények tovább erősíthetik a két város kapcsolatát, illetve a két település lakóinak barátságát. Úgy fogalmazott, egy picit irigy amiatt, hogy idén itt, Miskolcon lesz majd a befutó, hogy a versenyzők itt futhatnak majd át a célvonalon, de Kassa és Miskolc kapcsolata épp attól olyan erős, hogy a két város képes közösen megélni és megosztozni a hasonló pillanatokon.

Borkuti László, az ultramaraton szervezőbizottságának elnöke meghívta a kassaiakat a nemsokára induló Avasi Borangolásra, majd arról beszélt, hogy a tavalyi, kassai befutón alkalma volt személyesen is látni, hogy az ottaniak milyen szeretettel vesznek részt a megmérettetés szervezésében, és a mostani futam előkészítése során is érezhető volt az az őszinte barátság, amellyel a szlovák partnerek az ügy mellé álltak. Úgy fogalmazott, a miskolci szervezőknek ezt a barátságot kell viszonozniuk, majd felhívta a figyelmet arra is, hogy május 15-ig még lehet nevezni a versenyre. Az idei ultramaraton újdonságaként említette, hogy ez alkalommal egy új kategóriában, párosként is rajthoz állhatnak majd a versenyzők, akik így megosztva teljesíthetik a 115 kilométeres távot.