Hirdetmény 2019. április 05.
Temesvári Andrea pályát avatott Diósgyőrben

Multifunkciós sportpályával és belső teniszpályával bővült a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola. Temesvári Andrea avatta fel az intézmény teniszpályáját április 4-én, csütörtökön délelőtt. A streetball bajnoksággal egybekötött avatón a gyerekek még adogathattak is a Roland Garros-győztes sportolóval.

(Fotó: Juhász Ákos)

A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola minden évfolyamán működik köznevelési típusú sportiskolai osztály, így az intézmény mind a 300 tanulója napi szinten ismerkedik – a testnevelési órák keretein belül – ezzel a sporttal. Az, hogy a hatszoros Európa-bajnok sportolót, aki 13 egyéni és 17 páros tornagyőzelmet tudhat a magáénak, az egyetlen magyar teniszezőnőt, aki párosban Roland Garros-t nyert, a gyerekek személyesen is megismerhették, mi több, faggathatták is a pályájáról, a versenyzésről, az élsportolói létről, hatalmas jelentőséggel bír egy fiatal, nagyreményű sportoló életében.

Egy rövid közös bemelegítés után Temesvári Andrea, Vucskó Zsuzsanna, az iskola igazgatónője és a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője, Deák Bárdos Mihály átadták a gyerekeknek a multifunkciós sportpályát, majd a teniszlegendával adogathattak a fiatal sportolók. Ezután pedig streetball bajnokság következett. 

Az egykori világranglista hetedik helyén álló teniszezőnő kiemelte, nagy örömmel töltené el, ha egyre több sportoló beszélhetne a gyerekekkel, és egyre több sporttal ismerkedhetnének meg a fiatalok. – Minél több sportolót kellene elhívni az iskolákba, hogy ösztönözzék a gyerekeket – hangsúlyozta Temesvári Andrea. Az egykori élsportoló úgy véli, még mindig ritkák a miskolci intézményhez hasonló, sportot támogató fejlesztések. „Pici korban észre kell venni a tehetségeket” – emelte ki. Hozzátette: tény, hogy nem tartozik a legolcsóbb sportágak közé a tenisz, ezért ezt is valamiféle finanszírozási keretbe kellene foglalni, ugyanis a tehetség nem mindig párosul a jó anyagi háttérrel.

– A tenisz kiemelt sportágunk és óriási öröm, hogy ellátogatott hozzánk az új teniszháló felavatására Temesvári Andrea világklasszis teniszező, aki elhozta a családját is; édesapját, aki olimpikon kosárlabdázó, hiszen a kosárlabda a másik kiemelt sportágunk – ezt már Vucskó Zsuzsanna, a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola igazgatója mondta. Mint megtudtuk, egy eddig kihasználatlan belső udvart – a miskolci tankerületnek köszönhetően – teniszpályává tudta alakíttatni az iskola, valamint a Miskolci Sportiskola támogatásával létrejött egy multifunkciós sportpálya. – Mivel a Miskolci Sportiskolának vagyunk a teniszutánpótlás szakosztálya a MIVAS Sport Egyesülettel együttműködve, ezért nálunk mind a 300 gyerek teniszezik, és a mindennapos testnevelés keretein belül megismerkedhetnek ezzel a sportággal – hangsúlyozta az igazgatónő.

Deák Báros Mihálytól, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetőjétől megtudtuk: az ő beruházásuk volt a multifunkciós pálya, a teniszhálót pedig egyéb pályázati forrásból sikerült beszerezni. – Hatalmas előrelépés, hogy sikerült multifunkcióssá tenni a pályát, ahol nemcsak teniszezni, hanem egyéb más sportágakat is lehet űzni – fogalmazott. Kiemelte: nemcsak sportinfrastruktúrában fejlődik Miskolc, hanem olyan fejlesztések is vannak, amelyeknek köszönhetően kiváló sportolókat nevelhet ki a város. „Tehát Miskolcon ma érdemes sportolni” – hangsúlyozta.  

(Forrás: www.minap.hu)