Közérdekű 2021. március 24.
Tájékoztató a zöldhulladék gyűjtési zsákok biztosításáról

2021. április 01. napjával kezdetét veszi a zöldhulladék gyűjtésének időszaka Miskolcon és környékén (lásd alább felsorolt települések), amelyet a MiReHu Nonprofit Kft. végez a közszolgáltató BMH Nonprofit Kft. alvállalkozójaként.

A szállítások időpontja megtalálható a közszolgáltató oldalán a hulladéknaptárakban: https://bmhnonprofit.hu/2021/01/04/2021-evi-hulladeknaptarak/

Továbbra is marad a jelenlegi ún. „no-limites” zöldhulladék gyűjtés, de a gyűjtésére biztosított zöld gyűjtőzsákok igénylése vonatkozásában új eljárásrend került bevezetésre az alábbiak szerint:

 • A gyűjtőzsákok átvételére 2021. március 23. napjától személyesen van lehetőség az alábbi helyszíneken:
  • a MiReHu Nonprofit Kft. ügyfélszolgálat (3527 Miskolc, József Attila u. 65.),
  • Bogáncs utcai hulladékudvar (3521 Miskolc, Bogáncs utca 0156/22 hrsz.)
  • Lorántffy Zsuzsanna utcai hulladékudvar (3533 Miskolc, Lorántffy Zsuzsanna utca 33783/3 hrsz.)
  • MiReHu Nonprofit Kft. Mezőkövesdi szállítási iroda (3400 Mezőkövesd, Dózsa Gy. út 2.).
 • Az átvehető zöldhulladék gyűjtőzsák mennyisége maximum 1 tekercs/alkalom.
 • A gyűjtőzsák átvételéhez az ingatlanhasználó köteles lakcímkártyáját bemutatni, illetve, ha ez nem lehetséges, akkor a közszolgáltatás igénybevételét egyéb módon igazolni  a MiReHu Nonprofit Kft. munkatársa részére.
 • A zsákok átadás-átvétele alkalmával jegyzőkönyv felvételére kerül sor.

A gyűjtés módja nem változik. A BMH logóval ellátott zöldzsákokba, illetve zöld matricával megjelölt gyűjtőedénybe helyezhető falevél, ágnyesedék, vágott fű, gyom stb. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak legfeljebb 2 cm átmérőig és 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetők el a zsákok mellett. A nem kötegelt ágak nem kerülnek elszállításra! A zöldzsákok a kihelyezett mennyiségnek megfelelően a gyűjtés során pótlásra kerülnek.

Érintett Miskolc és környéki települések:

Alsózsolca, Ároktő, Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkaranyos, Bükkábrány, Bükkszentkereszt, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Emőd, Gelej, Harsány, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Igrici, Kács, Kisgyőr, Kistokaj, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Miskolc, Nemesbikk, Négyes, Ónod, Oszlár, Répáshuta, Sajólád, Sajóörös, Sajópetri, Sajószöged, Sály, Szakáld, Szentistván, Szirmabesenyő, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszapalkonya, Tiszatarján, Tiszavalk, Vatta