Városinformáció 2021. január 18.
Tájékoztató a zöldhulladék gyűjtési rendszer aktualitásairól

A BMH Nonprofit Kft. (a továbbiakban: BMH), mint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladat ellátására kijelölt gazdasági társaság 2021.01.01-i hatállyal módosította a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződését az egyes önkormányzati társulásokkal, ideértve a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulást (a továbbiakban: Társulás) is. A módosítás a jelenlegi zöldhulladék gyűjtési rendszert is érintette.

A MiReHu Nonprofit Kft. Taggyűlése a zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákokhoz kapcsolódó döntését, amelyben arról határozott, hogy a zöldhulladék esetében a korlátlan darabszámú zsákátadási rendszer – ideértve azokat a MiReHu Nonprofit Kft. közvetlen és közvetett tulajdonosi körét alkotó településeket, ahol a Társaság a BMH alvállalkozójaként a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat ellátja (az egyes települések lentebb külön megjelölésre kerülnek) - változatlan formában történő fenntartását támogatja 2020.12.11. napján hozta meg a 28/2020. (XII.11.) számú Taggyűlési Határozatával.

Miskolcon és az alábbi környező települések esetében továbbra is, változatlan módon a korlátlan darabszámú zsákátadási rendszer érvényesül:

Alsózsolca, Ároktő, Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkaranyos, Bükkábrány, Bükkszentkereszt, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Emőd, Gelej, Harsány, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Igrici, Kács, Kisgyőr, Kistokaj, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnagymihály, Mezőnyárád, Nemesbikk, Négyes, Ónod, Oszlár, Répáshuta, Sajólád, Sajóörös, Sajópetri, Sajószöged, Sály, Szakáld, Szentistván, Szirmabesenyő, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszapalkonya, Tiszatarján, Tiszavalk, Vatta

A zöldhulladékkal kapcsolatos egyedüli változás, hogy a korábbi március 1. és december 15. közötti időszak helyett április 1. napjától november 30. napjáig tartó időszakban kerül sor a zöldhulladék begyűjtésére.

A zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatos egyéb információk a BMH Nonprofit Kft. internetes oldalán (https://bmhnonprofit.hu/szolgaltatasaink/zold_hulladek/) érhetőek el.