Koronavírus 2020. május 19.
Tájékoztató a védelmi intézkedések változásairól

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V.15.) Kormányrendelet szerint 2020. május 18-án az alábbi rendelkezések léptek hatályba:

  1. A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.
  2. A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni és kötelező a 1,5 méteres védőtávolság betartása.
  3. A szabadtéren található játszóterek nyitva tarthatnak és látogathatók.
  4. A szálláshelyek fogadhatnak vendégeket és a vendégek számára az ott-tartózkodás megengedett.
  5. A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó 1. pontban ismertetett szabályok az irányadóak.
  6. 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.
  7. 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás is biztosítható.
  8. A családi rendezvényeken szintén kötelező a másik embertől a legalább 1,5 méteres távolság betartása.