Közérdekű 2023. február 24.
Tájékoztató a lakossági barnakőszén megrendelések lehetőségéről.

A Kormány barnakőszén programot indított, melyben lehetőséget biztosít a lakosság számára is, hogy a fűtést biztosítandó barnakőszén elérhető áron megvásárolható legyen. A lakossági megrendelések teljesítését az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. végzi. A lakosság részére az Ormosszén Zrt. webáruházat hozott létre, amely elérhető az interneten a https://hazaiszen.hu weboldalon, ahol a lakossági megrendeléseket regisztrációt követően ugyanúgy lehet intézni, mint bármely más webáruházban.

Az igénylés lehetősége biztosított azon lakosok részére is, akik nem rendelkeznek internet eléréssel és rokon, ismerős segítségét sem tudják igénybe venni a barnakőszén megrendelés lebonyolításához. Ezek a lakosok az önkormányzat ügyintézőjének segítségével tudnak megrendelést leadni. Az igényléshez szükséges segítség igénybe vételéhez nincs más teendő, mint ügyfélfogadási időben (Hétfő, Kedd, Csütörtök: 8.00-16.00, Szerda: 8.00-17.30, Péntek: 8.00-12.00 óra között) felkeresni a Polgármesteri Hivatal központi ügyfélszolgálatát a Miskolc, Városház tér 8. szám alatt.

Hangsúlyozni szükséges azonban, hogy az önkormányzat csak közvetítői feladatokat lát el a megrendelés továbbításában, a megrendelt szén kiszállításában és az áru ellenértékének kifizetésében nincs szerepe.