Hirdetmény 2020. június 15.
Tájékoztató a 2020. évi ebösszeírásról

Tájékoztató a 2020. évi ebösszeírásról

 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. július 1. - szeptember 30. között ebösszeírást végez.

Az ebösszeírást, az ebek regisztrációját az önkormányzatoknak háromévente legalább egy alkalommal kötelező lebonyolítaniuk. Az ebösszeírás az állatvédelmi törvény szerint a települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel szükséges. 

Az ebösszeírás adatairól a hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az ebösszeírás kezdete 2020. július 1. de, a bejelentéshez szükséges nyomtatványok már elérhetők, letölthetők a város honlapjáról, beszerezhetők az ügyfélszolgálaton.

Az ebek összeírása ún. önbevallásos módszerrel történik. Az ebtulajdonosoknak kell a nyomtatványt beszerezni, s értelemszerűen kitöltve visszaküldeni legkésőbb 2020. szeptember 30. napjáig.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:

• postai úton Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. alatti címre küldve,

• elektronikusan az ebbejelentes@miskolc.hu címre továbbítva,

• személyesen a központi ügyfélszolgálaton az e célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve,

• faxon a 06/46/512-801 számra továbbítva; vagy 

• ügyfélkapun keresztül a

https://www.miskolc.hu/sites/default/files/ugyleiras/elektronikus_urlap/2018-10-31/68167/miskolcadg_eb_bejelento_v1.1.jar linken található „Eb bejelentő adatlap v1.1” megnevezésű elektronikus űrlap használatával. Felhívjuk a szíves figyelmüket arra, hogy az elektronikus űrlap használatához szükség van az Általános nyomtatványkitöltő programra (ÁNYK).

 

A kutyatartóknak az adatszolgáltatás kötelező. Harmincezer forintos bírsággal az a gazda sújtható, aki nem szolgáltatott adatot négylábú kedvencéről.

Fontos tudni, hogy az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban jelezni a települési önkormányzat jegyzőjének.

Az ebösszeírással összefüggő bejelentési kötelezettség teljesítésének ellenőrzése a beérkezett adatlapok feldolgozását, ebnyilvántartásban való rögzítését követően kezdődik majd meg.