Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 31.
Szoros meccsen vereség Zólyomban

Szoros mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett Zólyomban a DVTK Jegesmedvék. 2018 utolsó mérkőzésén, december 30án,  Drgoň a 3. percben szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd több lehetőség is adódott az egyenlítésre, de ezekkel nem sikerült élni. A hajrában Vandas talált be az üres kapuba, beállítva ezzel a végeredményt.

Több hiányzó is akadt a Jegesmedvéknél, ugyanis Láda Balázs kisebb sérülés, Vojtkó Mátyás pedig betegség miatt nem lépett jégre Zólyomban, valamint Vay Ádám továbbra is hátsérüléssel bajlódik. A csapatot ezúttal 22 lelkes és hangos szurkoló kísérte el az év utolsó meccsére. A hazaiak kezdtek aktívabban, de az első két percben leadott négy lövésre jutott két miskolci lövés is, Vas és Galanisz találta el a Skapski kapuját. Még nem telt el három perc a találkozóból, amikor megszületett az első gól, Garrett Mitchell az alapvonal mögül tette vissza a korongot Drgoňnak, aki a bedobókör tetejéről lőtt Adorján kapujának jobb oldalába (1-0). A vezető gól megszerzése után is nagyobb sebességgel játszott a zólyomi csapat és folyamatos nyomás alatt tartották Adorjánt. A játék javarészt a miskolci harmadban zajlott, de néhány veszélyes ellentámadást sikerült vezetni, amiknek a végén Skapski védett. Öt perccel a harmad vége előtt kis időre megállt a játék, ugyanis elmozdult Adorján kapuja, amit a karbantartóknak kellett a helyére állítani. Egy perccel később Adorján mutatott be nagy bravúrt, miután Fraser lövése kipattant róla, de az ismétlést egy szép spárgával hárította. Ezt követően megszületett a találkozó első kiállítása, Kiss Dániel ült ki két percre a büntetőpadra, de a hazai emberelőny kihasználatlan maradt.

A második játékrész első cseréjében Vas János lőtt kapura közelről, majd egy hazai védő késve leütközte, Vas pedig a palánknak esett és megsérült a válla. Ugyan saját lábán hagyta el a jeget, de már nem tudott visszatérni. A folytatásban nagyot fordult a játék képe és ezúttal a hazai kapu került nyomás alá. Crawford passza után Kulmala hagyott ki nagy helyzetet, miután középről az üresen maradt kapu mellé lőtt. Két perccel később Magosi ütközte le Frasert, majd a kanadai csatár törleszteni akart, jutalma pedig két perces büntetés lett. Az emberelőny alatt Milam több veszélyes lövést is leadott a kékvonalról de a létszámfölény kihasználatlan maradt. Ezt követően is a zólyomi harmadban folyt a játék, ebben a szakaszban a kapuralövések számában is fölényben volt Glen Hanlon csapata, de a lehetőségek ellenére nem sikerült egyenlíteni. A játékvezetők engedték a kemény játékot, aminek köszönhetően nagy ütközéseket láthattunk és feszült légkör alakult ki a jégen.

A záró harmad kiegyenlített játékkal indult, majd Ulrych lökte palánkra Magosit, a két perces emberelőny újra kihasználatlan maradt. Egyenlő létszámban mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, miskolci részről Loiseau előtt adódott a legnagyobb lehetőség. A játékrész felénél a mérkőzés legnagyobb védését láthattuk, amikor Adorján egy közeli lövést fekve tudott bravúrral hárítani. Két perccel később újabb nagy esély mutatkozott az egyenlítő találat megszerzésére, miután Pöyhönen buktatta a kiugró Pancét, ezért újabb két perces emberelőny következett. A helyzetek ezúttal is megvoltak, de nem sikerült bevenni Skapski kapuját. Miután kiegészült a hazai csapat Harrison kiállítása miatt két percet le tudtak pörgetni az órából, így már csak 3 perc maradt hátra. Glen Hanlon ezúttal is minden tőle telhetőt megtett a hajrában, hiszen időt kért és Adorján helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, de újabb gólt Vandas szerzett, aki a saját térfeléről emelt az üresen maradt kapuba, ezzel eldöntve a három pont sorsát (2-0).

Tipsport Liga

37. forduló

2018. december 30. 17:00

HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Zólyom, Zimný Stadión, 1.893 játékvezetők: Vladimír Baluška, Miroslav Štefik, Roman Vyleta, Peter Rojík

HKM Zvolen: Skapski (Tomek) - Pöyhönen, Fraser, Drgoň, Roman, Ulrych, Zelenák, Rúžička, Pufahl, Vandas, Kytnár, Handlovský, Obdržálek, Chovan, Zuzin, Špirko Šišovský, Mitchell, Andrisík, Halama, Petráš, Vezetőedző: Andrej Podkonicky

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Vay) - Crawford, Kiss, Milam, Gőz, Szirányi, Slovák, Kulmala, Pance, Vas. Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Hajós, Vezetőedző: Glen Hanlon

Glen Hanlon: - A játékunk a zsolnai meccshez hasonlóan alakult, az első harmadban gyengén játszottunk, de a második harmadtól feljavult a teljesítményünk. Ismét kidolgoztuk a helyzeteket, de nem tudtunk betalálni a kapuba. Remek volt a kapusteljesítményünk, de lőtt gólok nélkül nem lehet megnyerni egy mérkőzést sem.

Andrej Podkonicky: - Remekül sikerült az első harmadunk, sok helyzetet kialakítottunk, de csak egy gólt tudtunk lőni. A második harmadtól kezdve sok korongot adtunk el és nagy nyomás alá helyezett minket az ellenfelünk. A harmadik játékrészben némileg visszataláltunk a helyes útra. Köszönöm a játékosaimnak ezt a teljesítményt.

(Forrás: www.dvtk.eu)