Élet a városban
Sport
Sport 2019. április 03.
Szombaton ismét megkergetik „Bonifácot”

Mint, ahogy 1991 óta minden évben, idén is - már 29. alkalommal - megrendezik a SZARVASŰZŐK elnevezésű országos váltófutóversenyt. A mezőny április 6-án, szombaton teljesíti az Eger és Miskolc közötti  83 km-es távot.

A viadal kabala állata „Bonifác”, a szarvas. Az esemény célja, hogy a csapatok futói, Egerből a Bükk-hegység csodálatos tájain keresztülfutva (több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén, néhol 900 méter magasságot is átlépve) eljussanak a borsodi megyeszékhelyre. Az eredetileg egyetemi – főiskolai váltófutóversenyt az utóbbi években megnyitották a futótársadalom irányába, részben az általános érdeklődés, részben a már végzett, de „nosztalgiázni vágyó” egyetemisták kérései miatt.

A mintegy 80 csapatot felvonultató mezőny 10 órakor rajtol Egerben, a Dobó térről, innen Felsőtárkány - Hereg rét - Bánya hegyi elágazás - Rejtek - Bánya hegyi elágazás - Nagymező - Bánkút - Szentlélek - Őskohó - Királyasztal – Miskolc  lesz az útvonal, melyen 5 és 12 tagú váltók mérik össze tudásukat.

A 29. Bosch Szarvasűzők-váltófutóverseny kapcsán a Bánkút – Őskohó útvonalon 15.00-17.30 óra között futókra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

A Miskolc  belvárosi szakaszán, a Hősök tere - Déryné u. - Kandia köz - Szemere Bertalan u. - Görgey Artúr u. - Csabai kapu – Jászi Oszkár út – Ifjúság út – Középszer utca – Szentgyörgy út - Miskolctapolcai u. – Egyetem út - Miskolci Egyetem, Miskolci Atlétika Centrum útvonalon 17.00-18.00 óra között kell forgalomkorlátozásra számítani. A női rajt 17.05-kor, a férfi rajt 17.20-kor lesz. A kerékpáros felvezetést a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) sportolói biztosítják.