Élet a városban
Sport
Sport 2020. szeptember 17.
Szolnokon kezdik NB I-es szezonjukat MEAFC férfi röplabdásai

A MEAFC-Miskolc férfi röplabda csapata szeptember 18-án, pénteken, idegenben kezdi meg fennállásának első NB I-es szezonját. A borsodi megyeszékhely 30 évvel ezelőtt képviseltette magát ebben a pontvadászatban, de ez nem nyomasztja, hanem motiválja az érintett játékosokat.

A bajnoki rajt előtt Barócsi Ákossal, a MEAFC-Miskolc röplabda szakosztályvezetőjével, egyben a csapat játékosával beszélgettünk.  

  •  Hogyan ítéli meg a csapat felkészülését a hétvégén rajtoló NB I-es szezon előtt? Sérülés gátolja-e a bajnoki rajtot?
  • A mögöttünk hagyott felkészülési időszak jól sikerült. Háromszor is edzőmérkőzést tudtunk játszanunk Extraligás csapatokkal, egyszer a VRC Kazincbarcikával és kétszer a DEAC gárdájával. Fokozatosan lendül játékba a társaság ez észrevehető volt az edzőmérkőzéseken is. Szerencsére nincs sérült játékos a keretben. Akadtak apróbb sérülések, de mára mindenki egészséges.

-              Teljes kerettel vágnak bele a pontvadászatba, vagy még várható új játékos igazolása?

-  A keretünk teljes. Két új játékost igazoltunk szélsőütő pozícióba Kovács Zoltán és Orosz István személyében. Mindketten tapasztalt első osztályt megjárt röplabdások.  Bagó László vezetőedzővel nagyon örültünk, hogy sikerült őket idecsábítani. Emberileg és szakmailag beleillenek a csapatba, így nem volt gond a beilleszkedéssel.

-              Motiváló, vagy nyomasztó hatása van annak, hogy 30 év után a MEAFC játszhat ismét a legmagasabb osztályban?

- A tény, hogy 30 éve nem volt Miskolcon férfi NB I-es csapat valamint, hogy a MEAFC történetében ez az első NB I-es szezon, abszolút motiválttá és lelkessé teszi a gárdát. Azt látom a rutinosabb játékosainkon, beleértve azokat is, akik már korábban szerepeltek  nálunk, vagy adott esetben bajnokok is voltak, hogy ők szintén nagyon várják már a rajtot.  

-              Volt-e lehetősége tájékozódni a közvetlen vetélytársakról, esetleg feltérképezni játékoskeretüket, taktikájukat? Ha igen, milyen tapasztalatokat szerzett?

- Valamennyire sikerült utána járni az ellenfeleknek, de minden csapatnál a keretben nagy változások voltak így 100%-osan nem tudtunk senkit feltérképezni.

-              Kik számítanak a legnagyobb favoritoknak?

- Azt gondoljuk Bagó Lászlóval együtt, hogy a legnagyobb favorit a Kistext SE lesz. Remek játékosokat igazoltak, köztük magyar válogatottat és külföldi játékost is. A többi csapatot közel egyforma  képességűnek tartjuk, tehát bármi előfordulhat.

-              A szolnoki bajnoki rajtra milyen elvárásokat fogalmaztak meg?

- Természetesen szeretnénk győzelemmel rajtolni. A játékosoktól lelkes csupaszív játékot vár el vezetőedzőnk. Azt gondolom a hozzáállással nem lesz probléma. A szolnoki mérkőzésünket a tervek szerint online közvetíteni fogjuk a csapat facebook oldalán: https://www.facebook.com/meafcroplabda

-              A következő napok, hetek meglehetősen sok elfoglaltságot adnak majd a játékosoknak. Készen áll a gárda a nagy menetelésre?

- Az idény eleje sűrűre sikeredett, hiszen a pénteki, szolnoki utazás után, szeptember 21-én, hétfőn, 20 órától a Sümegi RE együttesét fogadjuk az Egyetemi Körcsarnokban. Aztán három nap idézőjeles pihenés (hiszen az edzések folytatódnak) után, pénteken szintén hazai környezetben fogadjuk a Kistext SE csapatát, 20 órától. A játékosok mind fizikálisan, mind mentálisan készen állnak erre a megterhelő időszakra. Sőt azt gondolom, hogy kifejezetten doppingolja őket a szolnoki és a két hazai mérkőzés. Ezúton kérem a sportbarátokat, aki teheti, látogasson ki hazai mérkőzéseinkre!