Élet a városban
Sport
Sport 2020. január 17.
Salgótarjánban játszik a MEAFC-Miskolc

Sajnálatos módon az NB /B Piros-csoportos MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapatában Homoki után Thornton is lesérült a Budafok elleni mérkőzések során, így a találkozónként több, mint 22 lepattanót (22,71) átlagoló borsodi duó csak a kispadról követheti figyelemmel a társak január 17-i, pénteki, 19 órakor kezdődő salgótarjáni fellépését. 

A házigazda nógrádiak  jelenleg az 5. helyen állnak 9 győzelemmel, ám egyetlen sikerrel lemaradva ott lohol mögöttük a BKG,a Honvéd, a Baja, a MEAFC-Miskolc és a TF alkotta ötösfogat, hogy a 7-tel álló MTK-t már ne is említsük. 
Drahos Gábor vezetőedző így vélekedett  az idei újabb,jabb, immár a harmadik Salgótarján elleni "Thorntontalan" mérkőzéssel kapcsolatban: -  Ha vonattal mennénk, akkor elég lenne 4 felnőtt jegyet venni, hiszen a gyerekek kedvezményesen utazhatnak. Ez a mostani felállásunk még az idei szezonban eddig is folyamatosan alkalmazott 6 felnőtt-6 fiatalos felállásunkhoz képest is finoman szólva rekordgyanús. Ha e mellé még odateszem a roppant erős és kiegyensúlyozott tabellát, akkor értékelődik fel szakmailag csak igazán az összes eddig aratott győzelmünk. Ugyan nem adatik meg idén sem, hogy a legerősebb keretünk megmutathassa igazi tudását, ám a mindenkori MEAFC-nak viszont az mindig megadatik, hogy megmutassa ellentmondást nem tűrő harci kedvét és hozzáállását. Így készülünk. Fizikálisan és fejben szerintem rendben leszünk ma.Az Orliczki-Tóth-Thornton-Homoki-Galló ötös szerkezetileg is erős csapatot alkotna, ám ma másik kezdőötössel keszülünk a bravúrra. A bravúr szó definiálását viszont csak a lefújást követően tudom pontosabban megadni.