Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 04.
Rávezetésekkel maradt le a fináléról a DVTK Jegesmedvék

A büntetőlövések hatodik köre döntötte el a Magyar Kupa január 3-i, székesfehérvári elődöntőjét. A fordulatos és végletekig kiélezett mérkőzésen kétgólos miskolci előnnyel kezdődött meg a harmadik harmad, de a fházigazdák egyenlíteni tudtak, majd a rávezetések során Hári János gólja juttatta őket a fináléba.

   A megszokottnál szűkebb kerettel vágott neki a székesfehérvári elődöntőnek Glen Hanlon csapata, ugyanis Vas, Slovák, Kiss és Láda sem tudta vállalni a játékot sérülés, illetve betegség miatt. A találkozó első perceiben gyors tempójú volt a játék és mindkét kapusnak korán védeni valója akadt. Hazai részről Szita és Hári próbálkozott, vendég oldalról pedig Loiseau és Kulmala lövése találta el a kaput. A hatodik percben jártunk, amikor megszerezte a vezetést a székesfehérvári csapat. Láday lövése után a korong kipattant Vayról, éppen Sarauerhez, aki előbb kézzel maga elé tette a korongot, majd a kapuba lőtt (1-0). Az első találat után átvette a kezdeményezést a fehér mezes csapat és az eddiginél több időt tartózkodott a hazai harmadban a korong. A teljesen megtelt vendégszektorban helyet foglaló miskolci szurkolók a 12. percben még hangosabbak lettek, ugyanis Ritó remek centerezése után Galanisz tette kapura a korongot, ami a jobb felsőben kötött ki (1-1). Három perccel a harmad vége előtt túl sok hazai játékos tartózkodott a jégen, így járt a két perces csapatbüntetést. Az emberelőny alatt Milam és Kulmala is veszélyes lövést adott le Carruth kapujára, de a próbálkozások ellenére a létszámfölény kihasználatlan maradt.

   A középső harmadban még nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok és a helyzetek alapján érezhető volt, hogy hamarosan az egyik csapat megszerzi a vezetést. A 29. percben Carusu kapott két perces büntetést botfogásért, majd egy újabb kiállítás is következhetett volna, amikor Loiseau-t találta fejbe ütőjével egy védő, de a vérző sérülés ellenére maradt a szimpla emberelőny. Ez nem zavarta meg a vendég csapatot és a létszámfölény alatt Crawford középre tett korongja után Magosi juttatta a kapuba a korongot (1-2). Öt perccel később Adrew Sarauer szólója után Vay védett bravúrral, majd a következő cserében kétgólosra nőtt a miskolci előny. Ziga Pance a pálya széléről passzolt a kapu elé érkező Kulmalának, de a korong a finn csatár érintése nélkül csorgott be Carruth mellett a kapuba (1-3). A harmadból hátralévő időben mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt, de az eredmény változatlan maradt.

   A záró játékrész első perceiben a székesfehérvári csapat mindent megtett, hogy mihamarabb csökkentse hátrányát és ez négy perc játék után sikerült is. Koskiranta lövése Crawford ütőjén irányt változtatott, így a korong Vay válla fölött a kapuba jutott (2-3). Két perc múlva Hajóst lökték palánkra a hazai kapu mögött, a csatár fejvédője is lerepült, de a kiállítás ezúttal is elmaradt. A 47. percben Magosi kiállítása miatt két perc öt a négy elleni játék következett, ami nem hozott gólt. Egy perce játszottak egyenlő létszámban a csapatok, amikor Reisz lekészítése után Meland lőtte ki a kapu jobb oldalát (3-3). A találkozó hajrájában két Sofron kiállítást jegyezhettünk fel, de az emberelőnyök kihasználatlanok maradtak, így következhetett a hosszabbítás.

  A ráadásban három a három ellen játszottak a csapatok, ami során előbb Loiseau előtt adódott lehetőség, majd Harrisonnal szemben szabálytalankodott egy hazai védő, így négy a három ellen folytatták a felek. A létszámhátrány alatt jól működött a hazaiak védekezése, így a döntés a büntetőlövésekre maradt.

A rávezetések első öt köre során Galanisz, Hári, Sille és Harrison is betalált a kapuba, a hatodik körben pedig ismét Hári volt eredményes, így a Fehérvár AV19 jutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a MAC Újbudával találkoznak.

Magyar Kupa

Elődöntő

2019. január 3. 18:30

Fehérvár AV19 - DVTK Jegesmedvék 4-3 (1-1, 1-2, 2-0, 1-0)

Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2.180 néző játékvezetők: Németh Márton, Soós Dániel, Muzsik Norbert, Kis-Király Barna

Fehérvár AV19: Carruth (Gyenes) - Szabó D., Harty, Meland, Caruso, Beukeboom, Stipsicz, Láday, Szabó K., Sárpátki, Hári, Sille, Kuralt, Szita, Sofron, Koskiranta, Erdély, Sarauer, Phillips, Sárpátki, Reisz, Luttinen, Vezetőedző: Hannu Järvenpää

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Milam, Gőz, Szirányi, Vojtkó Kulmala, Pance. Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Hajós, Vezetőedző: Glen Hanlon

Hannu Järvenpää: A miskolciak jól védekeztek az egész mérkőzés során, mi pedig sok hibával játszottunk. Pozitívum, hogy ennek ellenére is felálltunk kétgólos hátrányból és győzelmet arattunk. A büntetőlövések mindig a szerencsén is múlnak, de úgy gondolom, hogy a jobb csapat jutott a döntőbe.

Strenk Hunor: Nem jó előjelekkel kezdtük a találkozót, hiszen több hiányzónk is volt sérülés és betegség miatt. Bîztunk azokban a srácokban akik jégre tudtak lépni és nem is csalódtunk bennük, hiszen hatvanöt percen keresztül mindent megtettek a sikerért. Sajnos nem sikerült megtartanunk a kétgólos előnyunket, îgy a büntetőlövésekre maradt a döntés, amiből nem mi kerültünk ki győztesen.

(Forrás: www.dvtk.eu)