Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 27.
Rangadót nyert az Aluinvent DVTK

Az NB I-es női kosárlabda bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában az Aluinvent DVTK 86-75 arányban múlta felül január 27-én, vasárnap este a Generali Arénában a vendég PEAC-Pécs csapatát.

Mokango középtávolijával szerezte meg a vezetést a DVTK, Tetemondova egyenlített, majd Medgyessy két duplája közé ékelődött Wentzel gólja (6-4). Mokango és Putniņa  növelték a hazaiak előnyét, de Simon és Tetemondova hármasaival újra egyenlő lett az állás (10-10). Medgyessy egy pontjával és Mokango középtávolijával azonban újfent a piros-fehérek szereztek előnyt, majd Škorić is megszerezte első pontjait, Simon szépített (15-12). Egy palánkos kosárral Medgyessy villant újra, majd a pécsi időkérést követően Škorić is betalált. Az ex-diósgyőri Brewer és Simon kettese között Szabó Fanni robogott végig a pályán és szerzett könnyű kosarat, majd a negyed végét jelző dudaszó előtt hintett egy laza hármast is a sarokból, megynyugtató előnyhöz juttatva ezzel csapatát (24-16). 

Wentzel Nóra hármasával indult a második negyed, Walker-Kimbrough válaszolt, de ezután hat pécsi pont és diósgyőri időkérés következett (26-25). Vanloo révén a mérkőzésen először a vezetést is megszerezte a PEAC, Walker-Kimbrough egyenlített büntetőből, majd Imovbioh könnyű kosara után Simon és Putnina dobott be két-két büntetőt (29-31). A folytatásban Imovbioh 2+1-es akciójával és Vanloo büntetőivel kissé ellépett a pécsi csapat, a legjobbkor jöttek Škorić pontjai (32-35). Putniņa két büntetőjére a jó formában játszó Simon válaszolt. Szabó Fanni tempódobása után egy pontra zárkózott az Aluinvent DVTK, Meszlényi Róbert kért időt két perccel a szünet előtt. Tetemondova szerencsés hármasa és Szabó Fanni kettese fért bele a hátralévő időbe (38-40).

A fordulás után Walker-Kimbrough és Mokango duplái között Brewer szórt egy hármast, majd Škorić közelijével újra a DVTK vezetett (44-43). Lendületbe is jött a hazai csapat, Mokango büntetői után Shatori varázsolt, majd Škorić is bebrusztolt egy duplát, nem is jöhetett más, mint vendég időkérés (50-43). De hiába, Walker-Kmbrough könnyű kosara után Zele is pontokra váltotta Medgyessy remek ütemű asszisztját. Gémes-Sarok faragott csapata hátrányából egy 2+1-essel, majd Walker-Kimbrough villant újra, és Tetemondova is egy triplával (56-49). Škorić büntetőzött pontosan, majd négy pécsi pontot követően ugyanő szórt egy hármast is (61-53). A játékrész hajrájában előbb a belga Vanloo, majd Imovbioh talált be, Cziczás László időt is kért. Huszonnégy másodperc maradt hátra a negyedből, melyben Szabó harcolt ki büntetődobásokat, és a diósgyőriek 5-öse be is dobta mind a kettőt (63-57). 

Pontszegényen kezdődött a záró etap, három perc alatt egy-egy kosár esett, Imovbioh és Zele révén. A következő, lélektanilag is fontos találatokat Walker-Kimbrough jegyezte, így tízpontos Aluinvent DVTK-vezetésnél a PEAC kért időt (69-59). Három PEAC-ponttal folytatódott a játék, de erre Walker-Kimbrough reagált egy 2+1-es akcióval, majd Vanloo volt eredményes (72-64). Medgyessy egy büntetője után éppen öt perc maradt hátra a mérkőzésből. Simon duplájára Zele válaszolt Mokango kiváló asszisztja után, az idő a DVTK-nak dolgozott és Shatori ziccere után eldőlni látszott a mérkőzés (77-66). Bő három perce maradt a pécsieknek megfordítani a találkozó állását, de a DVTK amerikai légiósának újabb könnyű kosara után ez a reményük végleg szertefoszlott. Tetemondova ugyan bevert egy hármast, de a túloldalon Mokango is így tett a büntetőivel, felszabadultan énekeltek már ekkor a diósgyőri szurkolók (81-69). A záró két perben előbb Vanloo szórt egy hárompontost, de erre Škorić csinált egy 2+1-est. Wentzel büntetőjére Putninának volt válasza, majd Wentzel duplája a mérkőzés végeredményét alakította ki (86-75). 

Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs 86-75 (24-16, 14-24, 25-17, 23-18)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezető:  Farkas Gábor, Rácz Zsolt Róbert, Nagy Viktor.
Aluinvent DVTK: Medgyessy 8, Kányási, Walker-Kimbrough 22, Putniņa 8, Mokango 12. Csere: Škorić 19/3, Kiss A., Szabó F. 11/3, Zele 6. Vezetőedző: Cziczás László.
PEAC: Vanloo 12/3, Wentzel 8/3, Simon 14/3, Tetemondova 16/3, Imovbioh 13. Csere: Gémes-Sarok 3, Brewer 9/3, Ruják, Tenyér. Edző: Meszlényi Róbert.

Cziczás László: - Gratulálok elsősorban a pécsi csapatnak, hiszen vért kellett izzadnunk ahhoz, hogy ma győztesen hagyjuk el a pályát. Tudtuk, hogy fáradtabbak leszünk és ezért készültünk arra, hogy azok több szerephez jussanak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ők szépen is sáfárkodtak a percekkel, akadt is néhány nagyszerű teljesítmény. Most kicsit szusszanunk, aztán csütörtökön jön a Galatasaray. Már ma is szép számmal voltak kint szurkolóink, de ez a csapat még több drukkert érdemelne. 

(Forrás:www.dvtk.eu)