Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 26.
Rangadó a PEAC Péccsel, a Népkertben

Az NB I-es női kosárlabda  bajnokság alapszakaszának 15. fordulójában,január 27-én, vasárnap rangadót játszik az Aluinvent DVTK, az ellenfél a PEAC-Pécs gárdája lesz. A baranyaiak elleni mérkőzés 17 órakor kezdődik a népkerti Generali Arénában.

Cziczás László: - Fantasztikus meccset játszottunk csütörtökön Törökországban, de már előtte is hangsúlyoztam, számunkra fontosabb a PEAC elleni bajnoki. Ellenfelünknek több ideje volt készülni erre az összecsapásra, belőlünk sokat kivett az Európa-kupa-mérkőzés, de a lányok profik, bírniuk kell az ilyen terhelést. A szombati napon minden információt megadunk nekik ahhoz, hogy hazai pályán le tudjuk győzni a pécsieket.

Az ellenfél

A PEAC csapata a 2018/19-es szezonban kilenc győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be eddig az alapszakaszban. Meszlényi Róbert együttese legutóbb január 20-án a Cegléd ellen aratott 73-68-as sikert. A gárda tagjai közül a nigériai Sara Imovbioh a legjobb pontdobó, aki 15,8 pontot átlagolt az eddigi mérkőzéseken, ő már tavaly is a Mecsekalján játszott.

A fekete-fehérek keretében további három légiós igyekszik húzni a csapat szekerét, a belga Julie Anita C Vanloo irányítóként, a szlovák Katarina Tetemondova 3-4-es poszton segíti a pécsi csapatot. Decemberben érkezett a csapathoz az amerikai center, Alyssia Brewer, akit a diósgyőri szurkolók is jól ismernek, hiszen a közelmúltban két szezonban is szolgálta a DVTK-t. A külföldiek mellett az ős-pécsinek számító Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra, valamint a válogatott Simon Zsófia számít húzóembernek.

(Forrás: www.dvtk.eu)