Élet a városban
Sport
Sport 2019. február 18.
Poprádról nem sikerült pontot hoznia a Jegesmedvéknek

Megszakadt a DVTK Jegesmedvék hét mérkőzésből álló pontszerző sorozata, miután  ferbruár 17-én, vasárnap délután a HK Poprad egy góllal jobbnak bizonyult Glen Hanlon csapatánál. A találkozó első gólját Miller szerezte, amit Galanisz egyenlített ki a 24. percben. Ezt követően mindkét csapatnak volt lehetősége a győzelem megszerzésére, ami végül Paločko 53. percben szerzett találatával a hazaiaknak sikerült.

A pénteki mérkőzésen térdsérülést szenvedő Láda Balázs helyett ezúttal Vojtkó Mátyás volt Szirányi bekkpárja, a negyedik támadósorban pedig Albert Tibor kapott helyet. A poprádi találkozóból mindössze 19 másodperc telt el, amikor Dávid Bondra máris a büntetőpadra ült. Az emberelőny alatt Kulmala hagyott ki egy nagy helyzetet, valamint Vosvrada mutatott be egy szép védést. Az 5.percben a poprádiak is kipróbálhatták emberelőnyös játékukat Albert kiállítása után, sőt 10 másodpercig kettős létszámfölényben is voltak Harrison kiállítása miatt. Remekül működött a miskolci védelem, így nem született gól. Egyenlő létszámban megszaporodtak a helyzetek, vendég oldalról Ritó és Milam, hazai oldalról pedig Svitana próbálkozott a gólszerzéssel. Gyors, kombinatív játékot játszottak a csapatok, ezért folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk. A 14. percben Vas János kapott két perces büntetést térdhasználatért, a létszámfölényt pedig ezúttal kihasználta a házigazda. Kevin Millet lopta a távolságot a bedobópontnál, majd a hosszú sarokba lőtte a korongot (1-0). Ezt követően folytatódott a kiálíltások sora, Macik, Szirányi és Brejcak is a büntetőpadra ült.

A középső játékrész így négy a négy elleni játékkal indult, majd már egyenlő létszámban játszottak a felek, amikor az egyenlítő gól is megszületett. Galanisz nagyszerű egyéni akciója végén megkerülte a kaput és behúzta a korongot a rövid sarokba (1-1). Ezt követően fölényben maradt Glen Hanlon csapata, az agresszív letámadásnak köszönhetően sok korongot sikerült szerezni az ellenfél támadóharmadában. A szorításból a 27. percben jöttek ki a poprádiak, amikor egy korongbedobás utáni lövésnél háromszor is védeni valója akadt Vay Ádámnak. Ebben az időszakban többet birtokolta a játékszert a piros mezes vendég csapat és Vosvradának is bőven akadt. Öt perccel a játékrész vége előtt Vas János kiállítása miatti emberhátrányt sikerült kivédekezni.

A harmadik harmad Loiseau és Miller páros kiállításával indult, majd Galanisz és Milam is a kiállítás sorása jutott, így öt a háromban támadott a poprádi csapat. Az önfeláldozó blokkoknak és Vay Ádám két bravúrjának köszönhetően a hosszú létszámhátrányt sikerült kivédekezni. A következő helyzet a 48. percben következett, amikor Bonda és  Takáč akciója végén előbbi lövését védte lepkés kesztyűvel Vay. Öt perccel később viszont már ő is tehetetlen volt. Takáč lövése után a kipattanót Paločko estében a kapuba továbbította (2-1). A hátralévő nyolc percben három kiállítást is feljegyezhettünk, kettőt hazai, egyet pedig vendég oldalon. Mindent megtett az egyenlítés érdekében Glen Hanlon, Vay helyett mezőnyjátékost küldött jégre és időt is kért, de az egyenlítő találat nem született meg. A 2-1-es poprádi sikerrel a DVTK Jegesmedvék hétmeccses pontszerző sorozata szakadt meg.

Tipsport Liga

52. forduló

2019. február 17. 16:00

HK Poprad - DVTK Jegesmedvék 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Poprad, Civic Arena, 1.317 néző, játékvezetők: Peter Stano, Martin Korba, Róbert Frimmel, Roman Vyleta

HK Poprad: Vosvrada (Pavlicko) – Miner, Brejčák, Fabian, Petran, Tavoda, Salija, Karalahti, Mlynarovič, Bondra, Miller, Svitana, Buzzeo, Heizer, Paločko, Takáč, Zagrapan, Abdul, Macik, Belluš, Kundrik, Vezetőedző: Roman Stantien

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Vojtkó, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Ritó, Hajós, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

František Štolc, másodedző: - A mérkőzés előtt tudtuk, hogy egy nagyon jó csapattal fogunk játszani, akik jó formában vannak. Szervezettek és türelmesek voltak. Az volt a tervünk, hogy nagy nyomást helyezünk a védelmükre, egy ilyen helyzetnek köszönhetjük a győztes találatunkat.

Glen Hanlon: - Jó mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy az ellenfelünknek több kapuralövése volt, mint nekünk. Mindkét csapat nagy sebességgel, kombinatívan játszott, ezért élvezetes volt a meccs. A kapusok is remek teljesítményt nyújtottak. Érezhető volt, hogy a záró játékrészben egy gól fogja eldönteni a meccset. Sajnos ezt nem mi szereztük, de most is büszke vagyok a csapatomra, mert jól küzdöttünk. Gratulálok a poprádiaknak a győzelemhez.

(Forrás: www.dvtk.eu)