Meghívó 2022. július 13.
Pont Ott Parti karonfogva a Miskolci Egyetemen

Könnyed bemutatkozó programokkal, fiatalos koncertekkel, ingyenes programsorozattal készül a Miskolci Egyetem a 2022-es ponthatárhúzásra. A miskolci Pont Ott Parti az Egyetemvárosban várja a fiatalokat július 21-én, csütörtökön délután 5 óra és este 11 óra között.

Piknik stílusú fesztiválhangulatban, „karonfogva” várhatják az idén felvételizők a ponthatárhúzást a Miskolci Egyetem főépülete mellett található zárt parkolóban és a mellette lévő zöld területen. A nagyszínpadon koncertekkel, szórakoztató műsorokkal, pódiumbeszélgetéssel készülnek a szervezők. A parkban pedig kisebb piknik szigeteken mutatkozik be a Miskolci Egyetem nyolc kara, de megismerkedhetnek a leendő egyetemisták és az érdeklődők a sportközponttal, a hallgatói szolgáltatásokkal, az idegennyelv-tanulás lehetőségeivel, a nemzetközi ösztöndíjprogramokkal, vagy egy séta keretében a kollégiumokkal is. Óriás társasjátékok, sörpong, karriertanácsadás, nyereményjátékok, kvízek várják a fiatalokat.

Az este 8 órai ponthatárhirdetés előtt még lesz lehetőség pontgyűjtésre a Pont Ott Partin. A bemutatkozó standokon a Miskolci Egyetem karainak színei szerint pontokat gyűjthetnek a résztvevők egy pontgyűjtő kártyára, amelyet egy gyűjtődobozba kell majd bedobni. A szerencsések között pedig a Miskolci Egyetem hivatalos kapucnis felsőit sorsolják ki.

A délután 5 órakor kezdődő ingyenes rendezvényre az MVK Zrt. buszjárataival juthatnak el a fiatalok. A járatokat sűrűbben indítják, a diákok pedig a Miskolci Egyetem Pont Ott Partijának Facebook eseményposztjában letölthető digitális jeggyel utazhatnak a 20-as busszal a Miskolci Egyetemre. A várható 11 órai befejezést követően is sűrűbben indulnak majd a buszok az Egyetemvárosból.

A programban szerepel egy pódiumbeszélgetés is, amely ahhoz kapcsolódik, hogy mit is ér ma egy egyetemi diploma. A beszélgetésben Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kurátora, valamint dr. Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja osztja meg gondolatait és tapasztalatait.

A RádióM élőben jelentkezik kihelyezett stúdiójából a többórás rendezvényről, ennek ellenére a szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy személyesen tapasztalja meg a fergetegesnek ígérkező fesztiváli hangulatot pontosan a helyszínen. A ponthatárhúzás előtt is lesznek figyelemreméltó zenei programok. Az AK26, vagy a Karcsi, Máté és a haverok című zenés-beszélgetős műsor a Besúgó című nagysikerű sorozat szereplőivel, és olyan fiatal tehetségek is, mint Steini és Cosmo, akik egészen biztosan kivívják a közönség szeretetét. A ponthatárok kihirdetése után sem áll meg az élet! Egyrészt a Miskolci Egyetem munkatársai adnak tájékoztatást a pótfelvételi lehetőségeiről, másrészt karriertanácsadók és pályaorientációs szakemberek adnak tanácsokat a "hogyan tovább” helyzetekre. Az igazi buli pedig a ponthatár kihirdetése után indul: a Beton.Hofi és a Willcox lép a színpadra.

Bulinak buli, de milyen még egyetemistaként egy nagyvállalatnál dolgozni? A fesztivál legnagyobb támogató partnerei a miskolci Bosch vállalatok, akik a duális és egyéb képzésekkel kapcsolatban a beszélgetőszigetre várják a fiatalokat. Pont Te. Pont Ott. Pontosan – a Miskolci Egyetemen július 21-én, csütörtökön a 2022-es év ponthatárhúzó rendezvényén. Karonfogva – a Miskolci Egyetem várja egy jó hangulatú ismerkedésre a fiatalokat akkor is, ha még nem most jelentkeztek egyetemre!