Élet a városban
Sport
Sport 2019. március 24.
Pólós pontosztozkodás

Megosztozott a bajnoki pontokon március 23-án, szombaton este a vendéglátó PannErgy-MVLC-Miskolc és a ZF Eger férfi vízilabda csapata. Az OB I-es bajnokság felsőházi rájátszásának keretében 6-6-ra mérkőzött egymással a két együttes a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. 

Az ötödik forduló küzdelmeit rendezték hétvégén a bajnokság középszakaszában. A felsőház összecsapásai közül kiemelkedett a Miskolc-Eger találkozó. A forduló rangadóján végül megosztozott a pontokon a két gárda.

E.ON férfi vízilabda ob I, középszakasz, 5. forduló:
A-csoport (felsőház):

PannErgy-Miskolc-ZF-Eger 6-6 (0-2, 1-1, 2-1, 3-2) 
Gólszerzők:
 Sztojanovics 2, Hornyák, Vadovics, Bowen, Misics, ill. Hosnyánszky 3, Decker Á., Sánta, Vlachopoulos Dr. Sike József, a PannErgy-MVLC-Miskolc vezetőedzője: - Izgalmakban bővelkedő, drámai csatát vívtunk az Egerrel. Előfordultak hibák a játékban, de mindkét csapat előtt meg lehet emelni a kalapot. Sajnos, akárcsak Egerben, most is fegyelmezetlenek voltunk, ám az a tapasztalatom, hogy jó játékra vagyunk képesek a „nagyokkal” szemben is. Természetesen még kicsit fejlődnünk kell, meggyőződéssel mondom, hogy nemzetközi szintű mérkőzést játszottunk. 

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője:  - A hétközi fiaskó után rendeztük sorainkat, remekül kezdtünk, és háromgólos vezetésre tettünk szert. Nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen a két csapat megközelítően azonos szintet képvisel, és a pillanatnyi forma dönt összecsapásukon. A végére kicsit elfáradtunk, de a hazaiak is, az ilyen meccsek jó propagandáját jelentik a sportágnak. Nekünk most már egyetlen dolgunk van, Debrecenben nyernünk kell, és akkor teljesítjük célunkat, bekerülünk a legjobb négy közé, amihez ez az egy pont nagyon kellett. 

(Forrás: www.waterpolo.hu)  Fotók: Kamarás Péter