Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 20.
PannErgy-MVLC: ezüst a Komjádi-kupában!

A PannErgy-MVLC férfi vízilabda csapata 2014 után ismét ezüstérmet harcolt ki  a 21 éven aluli csapatok számára kiírt Komjádi-kupában. A miskolciak január 18-án magabiztos játékkal jutottak be a január 19-i budapesti fináléba, ahol nagyszerű küzdelemben maradtak alul a nagy múltú Vasas SC fiataljaival szemben.

A magyar vízilabdázás úttörőjéről, és az első magyar olimpiai bajnok csapat kapitányáról, Komjádi Béláról elnevezett Komjádi-kupa 1933 óta a sportág egyik legfontosabb klubeseménye, a sorozatot rangjában a Férfibajnokság és a Magyar Kupa múlja csak felül. A 21 éven aluliak számára kiírt küzdelmek nívóját pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy évről-évre korosztályos- és felnőtt válogatott tehetségeket vonultat fel. Számos olimpiai- és világbajnok büszkélkedhet Komjádi-kupa elsőséggel. 

A Komjádi-kupa 2018/2019-es, január 18-án, a budapesti Komjádi-uszodában megrendezett egyik elődöntőjében a PannErgy-MVLC -nek a szombathelyi AVUS csapata nem tudott megálljt parancsolni. A Kis István irányította, két felnőtt-válogatottal, Nagy Ádámmal és Vadovics Viktorral kiálló borsodiak az első játékrészt 4-1-re nyerték meg, félidőben pedig már 7-2-re vezettek. 
 
Fordulás után némileg kiengedtek a miskolciak, melyet Kiss Csaba tanítványai meg is bosszultak - a harmadik negyedet 4-2-re a dunántúliak nyerték. Nem hagyta ezt annyiban a Miskolc, egy magabiztos negyedik negyeddel 12-7-re megnyerték a találkozót. Mindez pedig azt jelentette, hogy a PannErgy-MVLC döntős lett a Komjádi-kupában. 

PannErgy-Miskolc–AVUS 12-7 (4-1, 3-1, 2-4, 3-1)
Gólszerzők:
 Vad 2, Vadovics 2, Nagy Á. 2, Tóth L. 2, Méhész, Vismeg Zs., Vismeg B., Sisán, ill. Ekler 3, Irmes 2, Hajmási, Juhász

A másik elődöntőben:
Vasas SC–UVSE-Hunguest Hotels 10-9 (3-1, 1-2, 4-4, 2-2)
Gólszerzők: Bencz 3, Sélley 3, Hajdu 2, Trombitás, Makszim, ill. Baksa 2, Dala 2, Konarik 2, Korbács, Sziládi, Vigvári

A DÖNTŐ

A január 19-én, szombaton este megrendezett döntőben tehát a Vasas és a Miskolc szállt harcba a győztesnek járó trófeáért. A borsodiak 2014-ben játszhattak döntőt utoljára (akkor büntetőkkel 19-17 arányban alulmaradtak a Ferencvárossal szemben), míg az angyalföldiek 2013-ban hódították el utoljára a Komjádi-kupát.

A piros-kékek nagyszerűen kezdték a mérkőzést, a negyedik perc végén Sélley Rauscher Domonkos akciógóljával vezetést szerzett a Vasas, majd Vadovics László értékesítette az angyalföldiek emberelőnyét. A fórgól után rögtön érkezett egy újabb Vadovics-találat, ám ezúttal Vadovics Viktor volt eredményes miskolci oldalon - a borsodiak balkezese a vendégek javára megítélt ötméterest váltotta gólra. Az első nyolc perc Bencz Rolf kiváló megmozdulásával zárult, 3-1.

Nemcsak az első felvonás utolsó gólja, hanem a második játékrész első találata is Bencz Rolf nevéhez fűződik - a fővárosiak hetese mindkét alkalommal akcióból volt eredményes. Majd Vadovics Viktor után feliratkozott a gólszerzők közé a miskolciak másik magyar válogatott büszkesége, Nagy Ádám is. A villámgyors gólváltást követően Sélley Rauscher Domonkos és Bencz Rolf állította be a 6-2-es félidei eredményt.

A harmadik etapban megosztozkodtak a gólokon a csapatok (2-2), a hazaiaknál Hajdu Attila duplázott, míg a vendégeknél Vismeg Zsombor és Vadovics Viktor villant, 8-4.

A záró játékrészben Plézer János tanítványai lerohanták az egyébként nagyszerűen küzdő Miskolcot, végleg eldöntve ezzel az aranyérem sorsát. Előbb Sélley Rauscher Domonkos majd Bencz Rolf tüzelt emberelőnyből. Kis István legénységének Vadovics Viktor és Sisán Balázs révén már csak a szépítésre futotta.Vadovics Viktor lett a Komjádi-kupa sorozat MVP-je.

 

Komjádi-kupa 2018/2019

Bronzmérkőzés 
UVSE-Hunguest Hotels-AVUS 14-13 (3-3, 3-1, 2-6, 6-3) 
Gólszerzők: 
Vigvári 5, Baksa 4, Sziládi, Rábavölgyi, Dala, Konarik, Aranyi, ill. Baranyai 3, Ekler B. 3, Ekler Zs. 2, Irmes 2, Hajmási, Baj, Juhász 

Döntő 
Vasas SC- PannErgy-Miskolc 10-6 (3-1, 3-1, 2-2, 2-2)
Gólszerzők: 
Bencz 4, Sélley Rauscher 3, Hajdu 2, Vadovics L., ill. Vadovics V. 3, Nagy Á., Vismeg Zs., SisánVégeredmény 
1. Vasas SC
2. PannErgy-Miskolc
3. UVSE-Hunguest Hotels
4. AVUS 

Fotók: Kamarás Péter

(Forrás: www.waterpolo.hu)