Élet a városban
Sport
Sport 2019. március 11.
Otthonában győzték le a bajnoki címvédőt

A JET Sol Liga 13. fordulójában, március 10-én, vasárnap Hanna Marie Barker duplájával idegenben győzött a DVTK női labdarúgó csapata a bajnoki címvédő MTK ellen, és három pontra feljött a második helyen álló kék-fehérek mögé.

MTK Hungária FC - Diósgyőri VTK 0-2 (0-2)

Monor. Játékvezető: Sipos Katalin (Baráth Noémi, Révész Csilla).
MTK: Szőcs - Berman, Turányi, Czellér, Tóth B., Csányi, Papp, Pinczi, Magyarics, Nagy Á., Nagy L. Vezetőedző: Cseh András.
DVTK: Szőke - André, Jáhn, Ficzay, Sandu, Nagy F., Kiamou, Paul, Barker, Bradić, Vachter. Vezetőedző: Fórizs Sándor.

Csere: Berman helyett Mátyás és Nagy Á. helyett Oláh A. a 46., Papp D. helyett Szabó Zs. a 68., André helyett Balázs a 72., Barker helyett Vig a 85., Bradić helyett Ónodi a 90+1. percben.
Sárga lap: Oláh A. az 55., André a 66. percben.
Gólszerző: Barker (0-1) a 10., Barker (0-2) a 37. percben.

Kulcspillanatok

10. perc: Vachter indította Bradićot a bal oldalon, aki középre centerezett, Barker pedig magabiztosan a kapuba talált, 0-1
37. perc: Barker vezette a kapusra a labdát, és belőtte a ziccert, 0-2

Fórizs Sándor: - Ilyen rossz talajon még nem léptünk pályára idén, ezért kifejezetten célfocit játszottunk: próbáltunk kontratámadásokból gólt szerezni, az üres területekre berúgni a labdát, és rárajtolni. Összességében ez jól sikerült, mert az ellenfelünk nagy helyzetet nem is tudott kialakítani.
Győzelmünkkel felzárkóztunk három pontra az MTK mögé, és minden esélyünk megvan bekerülni a bajnoki döntőbe, igaz azt továbbra is tartom, hogy ez csodával érne fel. A kupadöntőbe kerüléssel a célunkat már elértük, ott szeretnénk nyerni, ha sikerül a bajnoki döntőbe is bejutni, az csak ráadás lesz. 

(Forrás: www.dvtk.eu)