Közérdekű 2023. február 17.
Önkéntes lakossági adatfelvételt végez Miskolcon a Központi Statisztikai Hivatal

A Központi Statisztikai Hivatal minden évben különböző témákban önkéntes lakossági adatfelvételeket végez. A résztvevő háztartásokat véletlenszerűen jelöli ki a hivatal.

Az összeírási munkálatokat a KSH megbízásából a Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott munkatársai végzik. Az adatszolgáltatásra kijelölt háztartásoknak lehetőségük van a telefonon keresztül történő kitöltésre, valamint  egyes kérdőívek esetében az online kitöltés is biztosított.

A kitöltésekből származó információk nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek megismerésében, a kérdőívek kitöltése során megadott adatok feldolgozása a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történik.

 

Jelenleg Miskolcon a KSH az alábbi önkéntes lakossági adatfelvételeket végzi:

-             Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű

Ez a KSH legnagyobb folyamatos lakossági adatfelvétele. A felmérés célja, hogy összehasonlításra alkalmas adatokat szolgáltasson az ország munkaerőpiaci helyzetéről, a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről, valamint a nyugdíjasok, a diákok és a gyermeket nevelők munkaerőpiaci jellemzőiről.

-             Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel – 2023. február 15. – április 30.

A KSH a háztartásokat jövedelmi helyzetükről, fogyasztásukról, valamint lakás- és életkörülményeikről kérdezi.

 

Az adatfelvételekkel kapcsolatosan a Központi Statisztikai Hivatal hétfőtől csütörtökig 08:00 és 16:30 között, pénteken 08:00 és 14:00 között nyújt tájékoztatást a +36/80/200-766 (3-as mellék) telefonszámon, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen.

A lakossági adatgyűjtésekről további információ a www.ksh.hu honlapon olvasható.