Hirdetmény 2020. október 14.
Október 18-án ismét Miskolc belvárosában a Barátság Maraton

Ismét Miskolc belvárosa ad otthont a Barátság Maratonnak, mely 2001-ben civil kezdeményezésre indult, így idén már a 19. alkalommal rendezik meg. A több távon meghirdetett futóversenyt október 18-án, vasárnap tartják meg, a forgatókönyv szerint 6.30 és 16.00 óra között. A sporteseményt néhány évvel ezelőtt invitálta az önkormányzat a település központjába, azt megelőzően az egyetemvárosban volt a versenyközpont. A Veres Pál polgármester fővédnökségével, a városi önkormányzat támogatásával megrendezendő utcai futófesztivál idén is több utcát érint a belvárosban, melyeket a fenti idősávban lezárják a gépjármű-forgalom elől.

A Görgey – Corvin – Vörösmarty – Uitz – Toronyalja – Petőfi – Dayka utcák – Városház tér – Déryné – Serbu Adolf utcák – Hősök tere – Horváth I. – Szentpáli – Corvin – Dankó P. – Szilágyi D. (járda) – Budai J. – Görgey utcák – Sportcsarnok útvonalak és állomások által meghatározott szakaszok lesznek lezárva a kocsik elől ezen a napon. A gyalogosok közlekedése, áthaladása ugyanezeken a területeken biztosított lesz.

A verseny ideje alatt az Erzsébet téri Termelői napra érkező szállítójárművek ki-be hajtását a MIÖR munkatársai irányítják majd.

Az érintett közlekedési csomópontokban a nap folyamán rendőri-rendészeti, illetve versenyszervezői biztosítás és tájékoztatás segíti az autósokat. A forgalmi korlátozások a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., továbbá az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. („Volán”) buszjáratainak az útvonalát is érintik, ezekről a változásokról az MVK és az ÉMKK idejében tájékoztatja majd az utazóközönséget.

A maraton befejezését követően, délután 5 órától kapcsolják vissza az érintett kereszteződésekben az addig, a nap folyamán sárgán villogó közlekedési lámpákat.

A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club közös rendezvényét négy egyéni távon (minimaraton, kismaraton, félmaraton, maraton) tartják meg, de lesz félmaratoni váltó, valamint két gyermekfutam is. Az előzetes nevezés már lezárult, de a helyszínen, a Generali Arénánál kialakítandó versenyközpontban október 17-én, szombaton 15.00-18.00, míg a verseny napján 9.30-11.30 között is lesz mód nevezni. (Információk, menetrend: http://maratonclubmiskolc.hu/content/19-miskolci-baratsag-maraton-20201018-versenykiiras).

Képmelléklet