Élet a városban
Sport
Sport 2021. február 24.
Nemes Rita: Visszatérésem óta ez volt az álmom

Nemes Rita, a DVTK kiváló többpróbázója indulási jogot szerzett az év első világversenyére, a lengyelországi Toruń városában megrendezenedő Fedettpályás Atlétikai Európa-bajnokságra.

A két héttel ezelőtti ötpróba országos bajnokságon elért 4532 pontja a világranglista negyedik helyére repítette a miskolci sportolót, ami a kvalifikációs idő lejárta után indulsái jogot, meghívót jelentett neki az kontinensviadalra.

Rita így pályafutása első felnőtt világversenyére készülhet nemzeti színekben. A DVTK kiválósága 15 évvel ezelőtt már magára ölthette a válogatott mezt, 2006-ban Pekingben a junior világbajnokságon 400 méteres síkfutásban képviselte hazánkat. A kínai kaland után abbahagyta az atlétikát, majd 2017-ben visszatért, és kitartó kemény munkával újból a nemzetközi elitbe küzdötte vissza magát.

- Tavaly szabadtéren Eb-szintet értem el, de sajnos a koronavírus-járvány miatt törölték a párizsi Eb-t - hangsúlyozta Nemes Rita. - A bejelentés után titkon bíztam benne, hogy eltolják az idei évre, de sajnos azt a döntést hozták, hogy nem pótolják ezt a versenyt. A következő szabadtéri Európa-bajnokság csak 2022-ben esedékes, és oda újból szintet kell csinálni,. Ezek fényében nagyon boldog vagyok, hogy visszakaptam a sorstól azt, amit egyszer elvett, és ismét egy jó eredményt értem el, amivel meghívást kaptam a fedettpályás Európa-bajnokságra! Visszatérésem óta az volt az álmom, hogy újra képviselhessem Magyarországot, és magamra húzhassam a válogatott mezt! Nagyon izgulok, mert régen versenyeztem külföldön. Ráadásul többpróbázóként most fogok először pályára lépni, így eléggé izgalmas lesz az az egy nap. De nagyon várom már, ezért dolgoztunk, és bízom benne, hogy tudok majd javítani az idei ötpróba eredményemen. Nem szeretek tervezni, nem is merek, mert nagyon sok új inger fog érni. Próbálom majd élvezni, és a legjobbat kihozni magamból, mert ez egy nagyon nagy lehetőség lesz nekem!

Nemes Rita március 5-én versenyez majd a toruńi Eb 2. napján, ahol értékes világranglistás pontokat szerezhet, amivel közelebb kerülhet a tokiói olimpiához, ahova a világranglista első 15 helyezettje kvalifikál a már kijutott versenyzőkön kívül.

(Forrás: www.dvtk.eu)