Élet a városban
Sport
Sport 2020. január 16.
Nem sikerült a kupabravúr Budafokon!

Öt felnőttel kiálló MEAFC-Miskolc férfi kosárlabda csapata mindent megtett Budafokon a Hepp-kupa negyeddöntőjében, ám ez sajnos kevés volt a továbbjutáshoz!

Lados könnyű hármasával indult a Hepp-kupa legjobb 4 csapata közé igyekvő gárdák találkozója. A folytatásban Kozák B. mellett Thornton is eredményes volt, ám a miskolciak sokkal idegesebben játszottak, amit 5 eladott labdájuk mutat. A támadásban rendre betaláló vendégek könnyen vezethettek is volna, ám újabb hármasokkal büntetett a Budafok (24-24).

A második 10 percben szinte minden vendégjátékos kezéből kiesett a labda, így nyolc újabb támadási lehetőség került a hazaiak birtokába. Egy betörést követően Thornton maradt lenn a földön, akit le is kellett cserélni, a helyére Sándor érkezett büntetőket dobni. A MEAFC-ot még így is dicséri, hogy ettől függetlenül egálra hozta sokáig a negyedet, ám az utolsó két percben Fehér triplája, majd Kovács sarkazásos gólja megugrasztotta a hazaiakat (47-36).

Következett egy borsodi hajrá, ahol már egy sokkal motiváltabbnak tűnő Miskolc kosarainak tapsolhatott a maroknyi vendégsereg. A hazaiak ugyan reklamálták a 4:0-s faultarányt, ám ettől függetlenül a MEAFC gyakorlatilag eltüntette a különbséget. A meccs újra teljesen nyílt volt (65-61).

Asszú kosarával indított, majd kivédekezett egy támadást a felszállóágban lévő MEAFC. A lecsorgó labdát azonban hiába szerezte meg a liga legjobb lepattanózója, Thornton, az egyik játékvezető szabálytalanságot látott nála, így a Budafok pár másodperc múlva végül kosarat tudott szerezni. Takács triplája kipattant, az ellentámadásból pedig megérkezett Thornton negyedik személyi hibája is, s hamarosan 0:6-os faultarányt mutatott a tábla. A teljesen összezavarodó vendégek hiába igyekeztek, a hátralévő idő már a rutinosan és magabiztosan játszó, mondhatni gálázó hazaiakról szólt. Szép támadásokat vezetve, végül extra nagy különbséget halmoztak fel a lefújásig, így ők jutottak be – első alkalommal a klub történetében - a legjobb 4 közé (98-69).

Budafok – MEAFC-Miskolc 98-69 (24-24, 23-12, 18-25, 33-8)

Hepp-kupa, negyeddöntő. Budafok, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, 100 néző.

Vezette: Balogh György, Nepp László, Makrai Márton.

Budafok: Puszta (24/9), Lados (16/9), Kovács (16/6), Varga (6), Horváth (8). Csere: Fehér (11/9), Siklós (10), Kiss (4/3), Mészáros (3/3), Jilling. Edző: Károly Máté.

MEAFC-Miskolc: Takács (5/3), Kozák M. (17/9), Thornton (17/3), Asszú (2), Béres (4). Csere: Lippai (15), Kozák B. (9), Sándor, Ragályi, Pap, Szőke Gá. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor: - Talán a tapasztalat miatt, de a tétnek megfelelőbben, fejben sokkal jobban jelen volt az első félidőben a házigazda. Ekkor roppant érthetetlenül hagytuk el a labdákat és követtünk elkerülhető védekezési hibákat, de még így is közel egál volt az állás. A fordulás után a döbbenetes gödörből extrán kimásztunk, helyre került sok minden és az utolsó negyedben már az egyenlítésért támadhattunk volna, de mint utóbb kiderült, gyakorlatilag 65-63-nál sajnos nekünk érdemben véget ért a találkozó. Gratulálok a budafokiaknak, én mindentől függetlenül nekik szurkolok majd a kupa fináléjában.