Élet a városban
Sport
Sport 2019. április 20.
Nem csak a hímes tojás lesz piros Miskolcon!

Negyvenhárom pontos győzelemmel biztosította be a bennmaradást az NB I/B Piros-csoportjában a MEAFC-Miskolc csapata. A Drahos-legények április 19-én, pénteken este  a Miskolci Egyetem körcsarnokában diadalmaskodtak.

MEAFC-Miskolc - Knipl Kft. Bonyhádi KSE 112-69 (30-18, 36-10, 21-20, 25-21)
NB I/B Piros-csoport, play-out 3. mérkőzés, Miskolc, Körcsarnok, 250 néző.
Vezette: Hervay Tibor, Gergely Csaba, Józsa András

MEAFC-Miskolc: Takács (17/12), Szanyi (17/15), Kopasz (14/3), Thornton (25/18), Lippai (9). Csere: Tóth (12), Béres (10), Szögi (4), Gonda (3/3), Asszú (1), Orliczki M., Szőke. Edző: Drahos Gábor.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE: Somogyfoki P. (6), Baki (15/6), Dorogi (8/3), Kis (3), Tömösváry (11/6). Csere: Somogyfoki Sz. (9/3), Gébert (7/3), Jakab (6), Ugrinic (4/3). Edző: Morgen Frigyes.

A négy napos húsvéti szünet ellenére egész sokan voltak kíváncsiak a play-out párharc mindent eldöntő harmadik mérkőzésére.

A találkozó tétjét átérezték a hazai játékosok, akik az első perctől kezdve extra produkcióval rukkoltak elő. Lehengerlő támadójátékuk mellett szívós védekezéssel már a mérkőzés legelején jelezték, hogy itt ma nem győzhet más, csak a MEAFC. Szanyi, Thornton és Takács révén záporoztak a hazai triplák, hátul pedig kőkemény zárt a védelem. A borsodi brigád más sebességi fokozatban közlekedett a pályán, a szerzett labdákból Takácsék teljesen szétzilálták a vendégek védelmét, így már az első negyed végére 10 pont fölé nőtt a különbség (30-18).

A folytatásban még egy, de inkább két lapáttal rátettek a miskolciak és ha lehet ilyet mondani, szinte tökéletesen kosárlabdáztak. Szanyi beverte negyedik tripláját, Tóth betörései élményszámba mentek, Takács vajkeze sem remegett meg, Thornton meg hozta a „szokásost”. Elöl 36 dobott, hátul mindössze 10 kapott pont, így – hasonlóan az első mérkőzéshez - a MEAFC egy félidei szenzációs teljesítményével eldöntötte a lényegi kérdéseket (66-28).

A harmadik negyed első 4 percében egy 2-14- es rohanást produkált a bonyhádi csapat, ám az indokolt hazai időkérés után sikerült a koncentrációt a korábbi magas szintre visszahozni. Takács 8 méteres triplájával valamint Kopasz látványos (remek betörés, zsákolás, tripla!) és ponterős játékával végül ezt a negyedet is megnyerte a miskolci gárda (87-48).

A negyedik negyedben sem lankadtak a hazaiak. Béres egészen parádés befejezéseket produkált, miközben a hibátlanul (5/5-ös tripla) célzó Szanyi ötödször is bebombázta a messzeségből, és az egész miskolci gárda látványos csapatjátékkal szórakoztatta a publikumot. A hazaiaknál minden játékos pályára lépett és a 100-ik pontot Lippai szerezte egy remek 2+1-es akció végén. A vendégek becsülettel küzdöttek az utolsó pillanatokig, de a negyed felétől tisztán U-20-as kerettel felálló házigazda a mai estén esélyt sem adott a korábbi kétszeres bajnok bonyhádiaknak. A miskolci kosarasok látványos, közönségszórakoztató játékkal biztosították helyüket a jövő évi Piros-csoportos bajnokságban (112-69)!

Aki kilátogatott ma a Körcsarnokba az egészen biztosan nem bánta meg, hiszen a hazaiak szenzációs produkciót nyújtottak a mai délután, a játék minden elemében jobbnak bizonyultak, csapatként alkották maradandót és ebben a kemény, viszontagságos, sérülésekkel sújtott szezonban megérdemelten őrizték meg NB I-es tagságukat.
Mindenkinek köszönjük a biztatást és HAJRÁ MEAFC!!!

Drahos Gábor: - Gratulálok a fiúknak a Piros-csoportban maradáshoz! Bizonyították, hogy ilyen tét mellett is képesek egymásért és csapatként teljesíteni. Örülök annak is, hogy visszajelzést kaptak arról, mi történik, ha extra tűz ég bennük a pályán és már az öltözőben. Külön köszönet Tóth Gabesz kollégámnak az egész éves segítségért.

Morgen Frigyes: - Gratulálok a Miskolcnak!

(Forrás: www.meafc.hu)