Élet a városban
Sport
Sport 2019. november 10.
Nem bírt a Honvéddal a Diósgyőr

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában az Új Hidegkuti Stadionban játszott a DVTK a Honvéd ellen. Az első félidő elejét megnyomta a hazai csapat, de a vezetést akkor szerezték, amikor a DVTK kintebb jött. A fordulás után nem esett gól, hiába mozgósított a vége felé minden tartalék energiát a DVTK, az utolsó beadásra még Danilović is előre húzódott. A játékvezető rengeteg lapot osztott ki, Mirko Ivanovskit kiállította, és mindkét vezetőedzőt elküldte a kispadtól.

OTP Bank Liga 12. forduló

Budapest Honvéd FC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0) 

Budapest, Új Hidegkúti Stadion, 2669 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Buzás Balázs, Szert Balázs; Csonka Bence; Takács János).
Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovrić - Uzoma, Vadócz, Nagy G., Gazdag, Aliji - Lanzafame, Moutari. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.
DVTK: Danilović - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai - Shestakov, Rui Pedro, Prosser - Hasani. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Hasani helyett Ivanovski az 58., Rui Pedro helyett Szabó B. a 66., Shestakov helyett Bacsa a 72., Vadócz helyett Kesztyűs a 74., Moutari helyett Banó-Szabó a 81., Gazdag helyett Ben-Hatira a 86. percben.
Sárga lap: Karan a 40., Brković a 80., Márkvárt a 81., Nagy G. a 90+4., Banó-Szabó a 90+5. percben.
Piros lap: Ivanovski, Sannino és Feczkó a 90+3. percben 
Gólszerző: Lanzafame (1-0) a 29. percben.

Giuseppe Sannino: - Egy küzdelmes mérkőzést láttunk, a mi részünkről is volt benne küzdelem, és a labdabirtoklás terén is győzedelmeskedtünk. El kell ismerni a DVTK teljesítményét is, az utóbbi időben feljöttek, 2 győzelmet arattak és egy döntetlent játszottak. Az én csapatomon látszódott, hogy sokat kivettek belőlük az utóbbi mérkőzések, megérdemeljük a szünetet. Az új játékosok sokat segítettek a javuló eredményekhez, Tujvel leigazolása önbizalmat adott a védelemnek, ami ma is látszott. A szívemet is beleadom a munkába, olyan vagyok, mint egy vulkán, de soha nem az ellenfél vagy a játékvezetők ellen kiabálok a kispad előtt, megadom a tiszteletet nekik. Korábban is mindig a technikai zóna elhagyásáért tiltottak el, ezt a szabályt nagyon szigorúan veszik Magyarországon. Semmi problémám nincs a hivatalos személyekkel, elnézést kérek tőlük!
 

Feczkó Tamás: - Ma nem játszottunk olyan jól, ahogy kellett volna, ezzel együtt nem érdemeltünk vereséget, reálisabb lett volna a döntetlen. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a második félidőben nem tudtunk ziccereket kialakítani, hiába kerültünk a Honvéd védelmi vonala mögé. Mindig rossz megoldásokat választottunk, hiányzott a támadójátékból az a kreativitás, ami az elmúlt mérkőzéseket jellemezte. Vezető góljuk után a hazaiak visszahúzódtak, többet birtokoltuk a labdát, de lassan járattuk az ellenfél térfelén. Sajnos csak öt percig játszott együtt a Rui Pedro-Ivanovski páros, pedig ekkor kissé megélénkült a támadójátékunk, még ha nem tudtuk nagy nyomás alá helyezni az ellenfél védelmét. Legutóbb két éve küldtek el a kispadtól, de érthető módon minden edző felfokozott hangulatba kerül, ha a 93. percben elveszíti az egyik kulcsjátékosát egy kiállítás miatt.

(Forrás:www.dvtk.eu)