Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 23.
Negyedikként zárta a Magyar-kupát a DVTK Jegesmedvék

A jégkorong Magyar-kupa  január 22-én, kedden megrendezett bronzmérkőzésén az FTC-Telekom mindhárom játékrészt egy góllal megnyerte, így megszerezte a bronzérmet a DVTK Jegesmedvék otthonában.

   A bronzmérkőzés első öt perce kiegyenlített csatát hozott, a játék főleg a semleges harmadban zajlott. A 6. percben Gőz kiállítása miatt emberelőnybe került a Ferencváros, ami komolyabb helyzet nélkül telt el. Ezt követően Pleszkánnak akadt dolga a kapuban, Kulmala és Somogyi lövését is bravúrral hárította. Amikor már kezdett volna fölénybe kerülni Glen Hanlon csapata megszerezte a vezetést a vendég együttes. Egy rosszul sikerült felszabadítást Hegyi állított meg a kékvonalon, lövése kipattant Adorjánról Tóth Richárd elé, aki egy csel után a hálóba lőtt (0-1). Két perccel később Lengyel Levente kapott két perces kiállítást, miután Magosit buktatta. Az öt a négy elleni játék egy Walls helyzetet és két hazai lövést hozott.

   A középső harmad második percében Farkas találta el a kapuvasat, amire két nagy hazai helyzet volt a válasz. Ezt követően fölénybe került a piros-fehér csapat és sorra dolgozta ki a lehetőségeket, de Pleszkán magabiztosan hárított minden alkalommal. A mérkőzés feléhez érve újra kiegyenlített játék folyt a jégen, közel azonos korongbirtoklási idővel. A 32. percben Harrison és Switzer ült ki egyszerre a büntetőpadra, így két percig négy a négy ellen folytatták a csapatok. Miután kiegészültek a felek megduplázta előnyét az FTC, Switzer lőtt a hosszú sarokba (0-2).

   A harmadik harmad hasonlóan kezdődött, mint a második, de ezúttal Karmeniemi megpattanó lövése találta el a kapuvasat. Ezt követően mindkét csapat kihagyott egy-egy emberelőnyt Pance és Karmeniemi kiállításánál. Egyenlő létszámban a sok lövés ellenére nem tudta feltörni a vendégek védekezését a DVTK Jegesmedvék. Hat perccel a találkozó vége előtt egy ferencvárosi ziccer maradt ki, majd ugyanebben a cserében Pleszkán mentett a gólvonalról. Egy perccel később a Ferencváros kapujába került a korong, de a játékvezetők rögtön jelezték, hogy visszanézik az esetet és végül úgy döntöttek, hogy érvénytelenítik a találatot. A hajrában Glen Hanlon mezőnyjátékost küldött Adorján helyett a jégre, a hat az öt elleni játék során Dósa Krisztián talált az üres kapuba beállítva ezzel a végeredményt (0-3)

Magyar-kupa

Bronzmérkőzés

DVTK Jegesmedvék - FTC-Telelom 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.160 néző, játékvezetők: Kincses Gergely, Haszonits Miklós, Váczi Dávid, Pálkövi Botond György 

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Vay) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Milam, Gőz, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Láda, Miskolczi, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

FTC-Telekom: Pleszkán (Maros) - Karmeniemi, Rantanen, Perrier, Jászai, Hegyi, Lengyel, Tóth, Hardi, Pavuk, Nagy, Walls, Tóth, Switzer, Tóth, Dósa, Farkas, Rafaj, Pozsár, Roczanov, Tóth, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Glen Hanlon: - Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, nem a megfelelő hozzáállással. Amikor felébredtünk és elkezdtünk játszani, az ellenfelünk már mentális fölényben volt. Nem volt szerencsénk a mai meccsen, de nem is dolgoztunk meg érte. Sajnos a mutatott játék alapján ma ennyit érdemeltünk.

(Forrás: www.dvtk.eu)