Élet a városban
Sport
Sport 2019. október 24.
Nagymihályon duplázik a DVTK Jegesmedvék

A DVTK Jegesmedvék október 25-én, pénteken Nagymihályra utazik, ahol a HK Dukla Ingema Michalovce ellen játszik. A mérkőzés dupla fontosságú, hiszen ezen a találkozón pótolják az augusztusban elmaradt 72. Tátra Kupa döntőjét, valamint az eredmény beleszámít a bajnoki ponttáblázatba is. 17:30-kor kezdenek a csapatok a nagymihályi Zimný štadionban, a belépőjegyeket a helyszínen lehet megvásárolni 5 eurós áron.

A felkészülési időszakban a DVTK Jegesmedvék a HC Kosice és a Comarch Cracovia elleni mérkőzések eredményeivel bejutott a 72. Tátra Kupa döntőjébe. Európa második legrégebbi jégkorongtornájának fináléját azonban a csapat egy ételmérgezés miatt nem tudta lejátszani augusztus 25-én. A helyi szervezőkkel és a nagymihályi csapattal egyeztetve végül az a döntés született, hogy a döntőt a két csapat október 25-i mérkőzésén pótolják.

- Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen rangos és nagy presztizsü torna döntőjében szerepelhetünk - mondta Marcel Rodman a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője - Európa második legrégebbi klubtornájáról beszélünk, és ha már kiérdemeltük, hogy finálét játszhassunk természetesen meg is akarjuk nyerni. Nehéz dolgunk lesz, hiszen a nagymihályi csapat az egész ligát tekintve a legjobb hazai mérleggel rendelkezik. Szép feladat előtt állunk, az ő otthonukban kell kivívnunk a győzelmet. Ők egy kifejezetten jó és erős csapat, de idén már megmutattuk, hogy képesek vagyunk dominálni ellenük. Úgy érzem, hogy mi jó úton járunk, a játékunk javuló tendenciát mutatott az elmúlt pár meccsen. A ligát tekintve is egy fontos meccs következik, hiszen mindössze három pont választ el minket. Motiváltan és bizakodóan várjuk a meccset. Úgy hallottam, hogy sok szurkolónk fog eljönni Nagymihályra buzdítani minket, őket is szeretnénk megajándékozni egy szép estével.

Tipsport Liga 16. forduló és 72. Tátra Kupa döntő

2019. október  25. péntek (Nagymihály)
17:30 HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék