Közérdekű 2020. december 17.
Nagy-Miskolc program - Kisgyermekes-bérletet vezet be az MVK márciustól

A GYES-en és a GYET-en lévő édesanyák közlekedését segíti a MVK Zrt. által március 1-én bevezetendő kisgyermekes bérlet. Ezzel egy újabb vállalás valósul meg Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjából. Az új bérlettípus a miskolci közlekedési vállalat jegy- és bérletpénztáraiban papíralapon és a mobiljegy szolgáltatáson keresztül is megvásárolható lesz, kombinált havi és hó közi formában.

Mind a havi, mind a hó közi bérlet érvényességi ideje megegyezik más ilyen típusú bérletekével. A bérlet az MVK Zrt. által kiállított fényképes, kisgyermekes bérletigazolvánnyal együtt lesz majd érvényes.

A kisgyermekes bérlet igénybevételére jogosult minden Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakcímmel rendelkező személy, aki hatóság által igazoltan gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), vagy gyermeknevelési támogatásban (GYET) részesül.

A kisgyermekes bérlet árát a mindenkori tanuló és nyugdíjas kombinált bérlet árával megegyezően, jelenleg bruttó 4.300 forintban határozta meg a közlekedési vállalat.

Az új bérlettípus bevezetéséről a csütörtöki online konzultáción, a városi közgyűlés tagjaival folytatott egyeztetés után döntött Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.