Élet a városban
Sport
Sport 2020. július 02.
Molnár Péter teljesítette a Everestinget

Az Everest Ride elnevezésű erőpróba során a kerekesek a Mount Everest 8848 méternyi szintjét igyekeznek minél gyorsabban abszolválni. Persze a legtöbb vállalkozó számára az időeredmény csak másodlagos, az ő számukra a kihívás teljesítése az elsődleges cél, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a nemzetek korlátozásai idején Ausztráliától Oroszországon át az Amerikai Egyesült Államokig már több mint tízezren vágtak neki az Everestingnek.

A miskolci HOTE Sportegyesület kiválósága, Molnár Péter július 1-én, szerdán a miskolctapolcai buszforduló és az Avalon Park közti 1100 méteres távot 135 alkalommal abszolválta országúti bringájával, hogy teljesítse a kihívást.

 

Molnár Péter

„Nagyjából április elején, a vírus miatt fellépő versenymentes időszak kezdetén fogalmazódott meg bennem, hogy szükségem van egy nagyobb célra, ami miatt továbbra is motiváltan tudok edzeni – írta egyik közösségi média oldalán Molnár Péter. – Ez a cél az Everesting teljesítése lett, ami annyit jelent, hogy 8848 méter szintkülönbséget kell kerékpároznom egy tetszőlegesen kiválasztott emelkedőn. Reggel 4:43-kor kezdtem el a 135 körből álló utazásom első etapját. Rengetegen segítettek a célom elérésében. Az utolsó egy-két órában már egy nagy szurkolótábor alakult ki a lenti fordulópontnál, ami fesztiválhangulatot kölcsönzött az eseménynek, minden egyes alkalommal, amikor elhaladtam mellettük hangos biztatásban részesítettek, ami már simán feltolt engem az emelkedő tetejéig. A 134. körben megpillantottam a várva várt számot: 8848, ezzel megvan, de a mérési pontatlanság miatt még mennem kellett egy extra kört. Ahogy előre álltam, valami megindult bennem, éreztem, hogy egy hatalmas dolgot vittünk itt ma véghez. Utólag elemezve, ez az utolsó kör bizonyult a leggyorsabbnak az összes közül. Teljesítve a világ egyik legkeményebb kihívását boldogság töltött el, de közel sem azért voltam csak boldog, mert sikerült megcsinálnom, hanem azért, mert ennyien támogattak benne, mert ennyien bíznak bennem és ennyien áldozatot hoztak ezért a célért.”

(www.bringasport.hu)