Közérdekű 2024. május 01.
„Miskolc Város Bora 2024” borverseny

Miskolc szőlő- és bortermelésének múltját idézve Miskolc MJV Önkormányzata rendezésében, a Miskolczi Borbarátok Társasága közreműködésével, a térségben működő hegyközségi tanácsok és a városban tevékenykedő civil boros szervezetek támogatásával ismételten megrendezésre kerül Miskolc Város Borának versenyen történő kiválasztása.

 

A borverseny helye:                Avasi Bortanya (3530 Miskolc, Nagy-Avas, Csáti sor 377.)  (A helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk!)

A borverseny időpontja:          2024. május 16. (csütörtök) 9:00

A borverseny fővédnöke:        Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere

 

A borversenyre a Bükki, Egri és a Tokaj-Hegyaljai Borvidékről származó borokkal lehet nevezni. Az egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások mintákat adhatnak be a versenyre maguk, vagy meghatalmazottjuk által.

 

 

 

Nevezési feltételek a „Miskolc Város Bora 2024” borversenyre

 

A verseny résztvevője vállalja, hogy a „Miskolc Város Bora 2024” cím elnyerése esetén a nyertes bort az alább felsorolt mennyiségben és eladási áron, palackos kiszerelésben, a rendező által biztosított egyedi címkével ellátva Miskolc Város Önkormányzata rendelkezésére bocsátja, ha arra az Önkormányzat igényt tart.

A verseny résztvevője vállalja, hogy a „Miskolc Város Bora 2024” cím elnyerése esetén az Önkormányzat részére biztosítandó kereten kívül rendelkezni fog további tartalékkal, melyre a versenyt követő várható nagy érdeklődés miatt van szükség. Javasoljuk, hogy a miskolciak és a városba érkező vendégek várható igényére tekintettel kereskedelmi forgalomban is elérhető legyen a díjnyertes bor.

 

- Fehérbor esetén kb. 500 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 3000.-Ft/0,75 literes palack eladási áron.

- Vörösbor esetén kb. 500 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 4000.-Ft/0,75 literes palack eladási áron.

- Édes borkülönlegesség esetén kb. 300 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 6000.-Ft /0,3-0,5 literes palack eladási áron.

 

A verseny résztvevői mintánként 4 db palackot adnak le a borátvétel során, eredeti 0,5 l-es, vagy 0,75 l-es kiszerelésben, azonosításra alkalmas címkével ellátva, mely tartalmazza a bor fajtájának megnevezését, a bor kategóriáját (száraz, félszáraz, félédes, édes), évjáratát, termőhelyét, a termelő nevét és címét.

 

Nevezési díj nincs.

 

A „Miskolc Város Bora 2024” címet fehérbor, vörösbor, illetve borkülönlegesség kategóriában ítélheti oda a bíráló bizottság, amennyiben talál az adott kategóriában a cím viselésére méltó bort.

A borverseny rendezője (az oklevél mellett) a palackon szereplő, rendező által biztosított egyedi címke, vagy éremcímke használatát engedélyezi a címet elnyert bor hivatalosan igazolt mennyiségére.

A „Miskolc Város Bora 2024” címet elnyert termelők jutalma a cím használatán túl, egy-egy díszes diploma és serleg, valamint nevük és boruk felkerül a Városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is. A nyertes borok termelői az elnyert címet megjelenítő egyedi címkét, vagy éremcímkét mindaddig feltüntethetik a nyertes bort tartalmazó palackjaikon, amíg az adott bortétel el nem fogy.

 

A borminták átvételi helye:                 Avasi Bortanya (3530 Miskolc, Nagy-Avas, Csáti sor 377.)   (A helyszínváltoztatás jogát fenntartjuk!)

A borminták átvételi időpontja:          2024. május 13-14-15., 11:00 – 16:00

 

A borminták leadásával kapcsolatosan a szervezők a verseny résztvevőit arra kérik, hogy a leadott tételekhez a forgalomba hozatali engedély másolatát, illetve a nevezési lapot csatolni szíveskedjenek.

A díjak ünnepélyes átadására az Avasi Borangoláson kerül sor, 2024. május 16-án 18:00-kor a Bortanya Dísztermében.

Csatolmányok