Városháza
Önkormányzat
Sajtó 2022. április 22.
Miskolc Város Bora 2022 borverseny

Miskolc város szőlő- és bortermelésének dicső múltját megidézve Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezésében, a Miskolczi Borbarátok Társasága közreműködésével, a térségben működő hegyközségi tanácsok és a városban tevékenykedő civil boros szervezetek támogatásával ismételten megrendezésre kerül Miskolc Város Borának borversenyen történő kiválasztása.

 

  1. A borverseny helye: Avasi Bortanya
    3530 Miskolc, Nagy-Avas, Csáti sor 377.
  2. A borverseny időpontja: 2022. május 12. 09.00 óra

A borverseny fővédnöke:

Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere

NEVEZÉSI FELTÉTELEK

A borversenyre nevezni lehet a Bükki, Egri és a Tokaj-Hegyaljai Borrégióból származó borokkal.

 

Mintákat adhatnak be a versenyre maguk, vagy meghatalmazottjuk által egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások.

A versenyre való nevezés feltételei az alábbiak, melyet a nevezők nyilatkozatukkal igazolnak:

  • a „Miskolc Város Bora 2022” cím elnyerése esetén az alább felsorolt mennyiségben és eladási áron, palackos kiszerelésben, a rendező által biztosított egyedi címkével ellátva Miskolc Város Önkormányzata rendelkezésére bocsátja, ha arra az Önkormányzat igényt tart.
  • a „Miskolc Város Bora 2022” cím elnyerése esetén az Önkormányzat részére biztosítandó kereten kívül rendelkezzen további tartalékkal, melyre a versenyt követő várható nagy érdeklődés miatt van szükség. Javasoljuk, hogy a miskolciak és a városba érkező vendégek várható igényére tekintettel kereskedelmi forgalomban is elérhető legyen a díjnyertes bor.
  • Fehérbor esetén kb. 1000 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 2500.-Ft/0,75 literes palack eladási áron.
  • Vörösbor esetén kb. 1000 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 3500.-Ft/0,75 literes palack eladási áron.
  • Édes borkülönlegesség esetén kb. 500 db palack mennyiségben a borászat hivatalos termelői árlistája alapján, de maximum bruttó 5000.-Ft /0,3-0,5 literes palack eladási áron.

 

A verseny résztvevői mintánként 4 db palackot adnak le a borátvétel során, eredeti 0,5 l-es, vagy 0,75 l-es kiszerelésben, azonosításra alkalmas címkével ellátva, mely tartalmazza a bor fajtájának megnevezését, a bor kategóriáját (száraz, félszáraz, félédes, édes), évjáratát, termőhelyét, a termelő nevét és címét.

 

Nevezési díj nincs.

 

A „Miskolc Város Bora 2022” címet fehérbor, vörösbor, illetve borkülönlegesség kategóriában ítélheti oda a bíráló bizottság, amennyiben talál az adott kategóriában a cím viselésére méltó bort.

A borverseny rendezője (az oklevél mellett) a palackon szereplő, rendező által biztosított egyedi címke, vagy éremcímke használatát engedélyezi a címet elnyert bor hivatalosan igazolt mennyiségére.

A „Miskolc Város Bora 2022” címet elnyert termelők jutalma a cím használatán túl, egy-egy díszes diploma, és serleg, valamint nevük és boruk felkerül a Városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is. A nyertes borok termelői az elnyert címet megjelenítő egyedi címkét, vagy éremcímkét mindaddig feltüntethetik a nyertes bort tartalmazó palackjaikon, amíg az adott bortétel el nem fogy.

A borminták átvételi helye: Avasi Bortanya

                                               3530 Miskolc, Nagy-Avas, Csáti sor 377.

A borminták átvételi időpontja: 2022. május 9-10-11., 11.00 – 16.00 óra között.

A borminták leadásával együtt kérjük a leadott tételekhez a forgalomba hozatali engedély másolatát, illetve a nevezési lapot csatolni szíveskedjen minden nevező.

 

A díjak ünnepélyes átadására az Avasi Borangolás keretein belül, 2022. május 12-én este 18:00 órakor kerül sor a Bortanya Dísztermében, annak emlékfal avatását megelőzően.

 

 

További információ kérhető:

Koczurné Bencs Ilona

Miskolc MJV Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Kulturális és Sport Osztály

bencs.ilona@miskolc.hu

+36 30 5700 514

 

Csatolmányok