Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 05.
Mindhárom pontot hazavitte a Gyetva

Sorozatban hat győztes hazai mérkőzés után kapott ki ismét január 4-én, a népkerti jégcsarnokban a DVTK Jegesmedvék csapata. A Gyetva elleni péntek esti találkozón Somogyi Balázs szerezte meg az első találatot, de előbb Chovan egyenlített, majd a záró harmadban Surový is betalált Vay kapujába, ami a győztes találatot jelentette.

   A találkozót kerek három sorral kezdte meg Glen Hanlon csapata, a hiányzók névsorát ezúttal Vas, Láda, Kiss és a csütörtöki Magyar Kupa elődöntőn vállsérülést szenvedő Hajós gyarapította, visszatért viszont Tomás Slovák. A mérkőzés első helyzete Magosi nevéhez fűződött, aki Slovák passza után tört kapura. Egy cserével később az első gyetvai lehetőség is kialakult, Sládok lövését védte magabiztosan Vay Ádám. A hatodik perben jártunk, amikor ismét Magosi indult meg a kapu irányába és Žilka csak szabálytalanul tudta megállítani a csapatkapitányt a gólszerzésben. Az első emberelőnnyel nem sikerült élni, majd a 9. percben újabb gyetvai kiállítás következett. Tibenský kapott két perces büntetést akadályozásért, a büntetőpadra menet pedig összeszólalkozott a játékvezetővel, aminek a végeredménye plusz tíz perces büntetés lett sportszerűtlen magatartásért. Az újabb kimaradt emberelőny után centimétereken múlott a gyetvai vezető találat, Surový kísérlete után a korong a gólvonalon pattogott végig. Újabb öt percet kellett várni a következő helyzetre, Miskolczi egy szép csellel hozta magát helyzetbe, de lövését Zalivin a lepkés kesztyűjével hárította. A harmad zárásaként Galanisz ült ki a büntetőpadra testreütésért.

   A középső játékrész első két percében hat gyetvai lövés is eltalálta Vay kapuját, amikre a válasz egy hazai gól volt. Egy szép korongkihozatal után Somogyi Balázs a bedobókör tetejéről lőtt a kapuba (1-0). Ezt követően lendületben maradt a hazai csapat, Loiseau és Harrison helyzete is kimaradt. A csapatok sok hibával játszottak és pontatlanok voltak az utolsó átadások, így a gólszerzési lehetőségek száma is visszaesett, de a 38. percben némileg váratlanul megszületett az egyenlítő találat. Chovan a kékvonalról lőtt kapura, Vay pedig az előtte álló takarás miatt nem látta megfelelően a korongot, ami így a hálóba jutott (1-1).

   A harmadik harmad első helyzete Zalivin kapujánál alakult ki, Loiseau centerezése után Magosi közeli lövése elakadt a kapusban. Két perccel később átvette a vezetést a gyetvai csapat, amikor egy korongbedobás után Surový elé került a játékszer, a csatár pedig fordulásból lőtt kapura, a korong pedig Vayon átcsorogva jutott a kapuba (1-2). A találat után nagyobb tempóban kezdett el játszani a miskolci csapat, ami a helyzetek számában is megmutatkozott. Az 51. percben három közeli lövés is elakadt a blokkokban és Zalivin kapusban, majd az ellentámadásnál három gyetvai csatár vihette a korongot egy védőre, de az akció végén Vay hárított. Hat perccel a találkozó vége előtt létszámfölénybe kerültek a Jegesmedvék, de ez az emberelőny is kihasználatlan maradt. A hajrában Glen Hanlon mindent tőle telhetőt megtett az egyenlítés érdekében, hiszen időt kért és Vay helyére mezőnyjátékost küldött a jégre, de nem sikerült az egyenlítés, így a gyetvai csapat mindhárom bajnoki pontot magával vitte.


Tipsport Liga

38. forduló

2019. január 4. 18:30

DVTK Jegesmedvék - HC 07 Detva 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.125 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Miroslav Štefik, Martin Jobbágy, Andrej Bogdan

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Vojtkó, Szirányi, Slovák, Milam, Gőz, Kulmala, Pance, Miskolczi, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Ritó, Vezetőedző: Glen Hanlon

HC 07 Detva: Zalivin (Petrík) - Chovan, Betker, Hraško, Sládok, Fekiač, Gachulinec, Jendrol, Šimon, Ščurko, Murček, M. Chovan, Fekiač, Žilka, Hodgson, Tibenský, Gašpar, Kral, Surový, Valent, Vezetőedző: Josef Turek

Glen Hanlon: - Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez és a három ponthoz. Jól védekeztek és a kapusteljesítményük is jó volt. Egy lőtt góllal kevés mérkőzést lehet megnyerni, ezúttal is kialakítottuk a helyzeteinket, de ezekkel nem tudtunk élni. Sajnos az emberelőnyös játékunk sem működött. A hiányzók száma nem lehet kifogás a vereségre, hiszen a gyetvaiaknál is akadtak olyan játékosok akik nem tudtak jégre lépni. 

Josef Turek: - Örülök a három pontnak és annak, hogy végig fegyelmezett játékot mutattunk be. Az első találatot a hazaiak szerezték, de mi nem adtuk fel és jó játékkal megfordítottuk az eredményt. A kapusunk nagyszerű teljesítményt nyújtott. 

(Forrás: www.dvtk.eu)