Városinformáció 2019. november 11.
MIHŐ Kft-hez több fogyasztói jelzés érkezett, hogy napközben hidegek a radiátorok

Az elmúlt időszakban a MIHŐ Kft-hez több fogyasztói jelzés érkezett, hogy napközben hidegek a radiátorok. Napközben az enyhe időben automatika szabályoz

A radiátorokba érkező fűtővíz hőmérsékletét a külső hőmérséklet alapján automatika szabályozza. Ez azt jelenti, hogy minél hidegebb az időjárás, annál melegebbek a radiátorok. Természetesen ebből az is következik, hogy ha kint meleg van, a radiátorok hőmérséklete alacsony. Az elmúlt napok és az előttünk álló hét időjárása napközben 14 – 16 Celsius fok közötti nappali hőmérsékletet mutat. Ilyen időjárás mellett, a radiátorok hőmérséklete a 20 Celsius fok körüli szobahőmérséklettől alig magasabb. A radiátor azonban ekkor is képes kifűteni a helyiséget, még abban az esetben is, ha a fogyasztó tapintással ezt nem tudja érzékelni. Az automatikus szabályozás egy okos és a fogyasztók számára hő és -költségtakarékos megoldás.

A bejelentések alapján a MIHŐ Kft. több lakásban is hőfokmérést végzett, melynek eredményeként a helyiségek hőmérséklete 22-24 Celsius fokot ért el.

A MIHŐ Kft. azt tanácsolja fogyasztóinak, hogy bejelentés előtt mérjék meg az adott helyiség hőmérsékletét, és amennyiben az nem éri el a lakóközösség által elfogadott és kért hőmérsékleti értéket, akkor keressék a közös képviselőt illetve a fűtési megbízottat, aki intézkedhet a fűtési menetrend állításáról.